Dopingut täis süstitud Lance Armstrong oli ideaalne Tour de France'i tšempion

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong Tour de France'il
Lance Armstrong Tour de France'il Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Lance Armstrong oli ideaalne meister – nõnda arvab dopingupatusest eksrivaalist isegi Tour de France’i võitjamekki maitsnud Bradley Wiggins. See arvamus on rattamaailmas aga kõva tolmu üles kergitanud.

Wiggins üllitas äsja raamatu «Ikoonid», kus kirjutas: «Legendi järgi oli Touri «isal» Henry Desgrange’il nägemus perfektsest võitjast. Ideaalsel Tour de France’il jõuaks finišisse vaid üks inimene – supersportlane, kes ei ole teel alistanud üksnes oma rivaalid, aga ka kõik selle, mida on loodus ta teele visanud.»

Seni pole jutus midagi skandaalset. Siis aga jõuab britt Lance Armstrongi kirjeldamiseni: «Tüüpiline Tour de France’i rattur ja täpselt selles stiilis võitja nagu Desgrange 120 aastat ette kujutas.»

Karjääri jooksul seitse korda Prantsusmaa velotuuri võitjaks kroonitud, kuid hiljem dopingupattude tõttu kõigist auhindadest ilma jäänud Armstrong on nüüd rattamaailmas paaria rollis ja seetõttu oli Wigginsi kompliment paljudele tähtsatele ninadele šokeeriv. Ala katuseorganisatsiooni UCI president David Lappartient kritiseeris Telegraphile inglase väidet: «Toetada Lance Armstrongi, kes on petmise eest eluks ajaks võistluskeelu all – see pole minu jaoks vastuvõetav.»

Rattajuht lisas: «Bradley Wiggins on Bradley Wiggins. Ta ütleb vahel kummalisi asju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles