Endine Madridi Reali ja Tottenhami poolkaitsja lõpetas karjääri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: JOHN THYS / AFP

Endine Madridi Reali ning Tottenhami mängija Rafael van der Vaart andis teada, et lõpetab 35-aastaselt karjääri.

Endine Hollandi koondislane otsustas vigastuste tõttu lõpetada 18 aastat kestnud karjääri, mis algas van der Vaarti jaoks Ajaxist. Hollandi koondises olles kuulus ta koosseisu ka aastal 2010, kui MMi finaalis võeti vastu kaotus Hispaanialt.

Augustis liitus van der Vaart Taani klubi Esbjergiga, kuid järjekordsed vigastused sundisid teda pidevalt mänge väljaku kõrvalt vaatama ja nii sai ta kirja vaid kolm kohtumist. Pärast pikka kaalumist otsustas hollandlane karjääri lõpetada.

«Otsus öelda head aega mängule, mida ma kõige rohkem armastan, ei tulnud lihtsalt. Ma ei suuda sõnadesse panna, kui õnnelik ma olen nende 18 imelise aasta eest, mille jooksul ma jalgpalli professionaalina mängisin. Aitäh teile kõigile,» Kirjutas hollandlane Twitteris.

Van der Vaart võitis Ajaxiga kahel korral Hollandi kõrgliiga. Sealt suundus ta aastal 2005 edasi Hamburgi meeskonda. Aastal 2008. liikus ta Madridi Reali, seejärel kaks aastat hiljem liitus hollandlane Tottenhamiga, mille särgis ta koguni 24 väravat lõi. 2012 aastal taasliitus ta uuesti Hamburgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles