Milles peitub Warriorsi täpsete kaugvisete saladus?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NBA meisterklubi Golden State Warriorsi peatreener Steve Kerr rääkis oma meeskonna mängijate kolmepunktivisetest.

Warriors on sel hooajal tabanud meeskonna peale juba 146 kolmepunktiviset. Selle näitajaga hoitakse liigas esikohta, Milwaukee Bucksil on kirjas 140 ning Brooklyn Netsil 133 kaugviset.

Ka kaugvisete tabavusprotsent on Warriorsil parim (42,3%). Teisel kohal on Sacramento Kings (39,9%) ning kolmandal Los Angeles Clippers (39,8%).

Meeskonnasiseselt on kõige parem kolmeste viskaja olnud Stephen Curry, kes on 50,8-protsendilise täpsusega visanud sisse 62 viset. Klay Thompsonil on kirjas 27 kolmest (33,8%), Kevin Durantil 17 kolmest (38,6%).

Warriorsi mängijatel on üle oma väljakupoole jõudes sisuliselt vaba voli kolmest proovida. «Kui sain nende treeneriks, nägin, et nad viskavad treeningutel selliseid kaugviskeid rutiinselt sisse. Ma ei taha neid mitte kunagi piirata. Kaugvisked on nende loomuses,» ütles Kerr.

Lisaks vastas Kerr küsimustele, kellele ta erinevates situatsioonides palli usaldaks. Põrgatuse pealt on tema hinnangul parim viskaja Curry. Samuti annaks ta palli Curryle, kui vaja on sooritada ülikauge vise. Kõige paremini suudab erinevatest situatsioonidest peatreeneri hinnangul punkte tuua Durant. Lõpusekundite kolmest võiks aga visata kõik kolm meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles