Seitsmekordne taipoksi maailmameister suri tiitlimatši käigus saadud vigastustesse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Daghio
Christian Daghio Foto: https://www.instagram.com/christiandaghio/

Itaalia taipoksija Christian Daghio jaoks jäi oktoobri lõpus peetud tiitlimatš tema viimaseks.

49-aastane Daghio pidas rahvusvahelist tiitlimatši Don Parueangi vastu. Itaallase jaoks ei möödunud kohtumine üldse kergelt, ning Parueangil õnnestus ta korraks juba nokauteerida, kuid Daghio suutis uuesti jalule tõusta ja edasi võidelda. Seejärel lõi Parueang itaallase ka teistkordselt nokauti, misjärel ta maha lamama jäi.

Koheselt pärast nokauti tulid mehele appi ka arstid, kuid itaallane enam püsti iseseisvalt ei tõusnudki. Daghio toimetati seejärel ringist otse haiglasse, kuna poksija oli langenud koomasse. Kaks päeva üritati Daghiot elus hoida, kuid kolmandal päeval itaallane suri.

«Christian suri nii, nagu» ta oleks tahtnud surra. Ma ei ole liigselt kurb, kuna tead, et ta oligi selline lõputu võitleja. Ta ütles, et soovib võidelda kuni 80-aastaseni välja. Poksiring oli Chtistiani jaoks kogu elu ja ta suri nagu tõeline tšempion," rääkis Daghio vend Fabrizio Daghio ajakirjale Il Resto del Carlino.

Poksijast jäid maha tüdruksõber ning 5-aastane tütar. Daghio oli võitnud oma karjääri jooksul seitse maailmameistritiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles