Inglise meedia: Arsenal ja Manchester United üritavad takistada Euroopa Superliiga loomist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenal on üks meeskondadest, kes pole uuendustega päri.
Arsenal on üks meeskondadest, kes pole uuendustega päri. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Viimasel ajal on üha rohkem juttu sellest, et jalgpalli tippklubid soovivad luua Euroopa Superliigat. Väidetavalt on aga Manchester United ja Arsenal antud idee vastu.

Eelmisel nädalal avaldas Saksamaa väljaanne Der Spiegel, et on saanud jälile suurklubide plaanile luua ühine superliiga, mis koondaks kokku kõik Euroopa suuremad jalgpalliklubid ja ühtlasi muudaks sellega kohalike riikide jalgpalliliigad ning ka UEFA Meistrite liiga küllaltki ebatähtsaks.

Nüüd väidab the Telegraph, et Inglismaa tippklubid Arsenal ja Manchester United ei ole plaaniga päri. Lisaks on lubanud UEFA plaani vastu võitlema hakata. "See rikuks maailma jalgpallikurtuuri. See oleks nii igav, kui näeksime igal nädalal Juventuse ja Bayerni Müncheni vahelist kohtumist," rääkis UEFA president Aleksander Ceferin.

Hetkel pole Arsenal ega United ametlikult oma seisukohta uue plaani kohta välja öelnud, kuid Inglise meedia andmetel on just nemad peamised meeskonnad, kes klubide omavahelisel arutelul pole plaani õnnestumises kindlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles