Therese Johaug kaotas miljoneid, ent võib teenida rohkem kui kunagi varem

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: JON OLAV NESVOLD / imago/Bildbyran

Kaks aastat tagasi hinnati Norra murdmaasuusataja Therese Johaugi vara väärtuseks 48,6 miljonit Norra krooni (5 miljonit eurot). Dopinguskandaal tegi aga oma töö – VG andmetel on norralannal nüüd 12 miljonit Norra krooni (1,25 miljonit eurot). Ent imetabasel kombel suutis Johaug ka võistlemata lisaraha teenida.

Johaug teenis veel 2016. aastal võisteldes auhinnarahasid 30 miljoni Norra krooni väärtuses, ent dopinguskandaali tõttu jäi ta pooleteiseks aastaks säärase sissetulekuta.

Tõsi, varasemad head tulemused on andnud talle võimaluse teenida raha Norra suusaliidult ehk ainuüksi seniste teenete eest on Johaug teeninud aastas 10 miljonit Norra krooni. Lisaks kogus Johaug eelmisel aastal pelgalt tänu sponsorlepingutele 3,26 miljonit krooni.

«Viimase kahe aasta seisu vaadates on tal läinud paremini kui võinuks arvata. Kaks aastat tagasi poleks ma osanud arvata, kummas suunas see kõik läheb,» sõnas Johaugi mänedžer Jørn Ernst VG-le.

Ernst kinnitas, et hülgamise asemel on Johaugile sponsoreid pigem juurde tulnud ning edaspidi võib ta varasemast isegi rohkem raha teenida. 

Norra Olümpiakomitee määras Johaugile klostebooli kasutamise eest karistuseks 13-kuulise võistluskeelu, mis lõppenuks 18. novembril 2017 ja lubanuks norralannal olümpial võistelda. FIS esitas aga selle osas CASile kaebuse, mille kohtunike paneel koosseisus Romano F. Subiotto (Suurbritannia), Markus Manninen (Soome) ja Jeffrey G. Benz (USA) rahuldas. Olümpiamängudele ei saanudki Johaug sõita ning lõpuks vabanes ta võistluskeelust tänavu 18. märtsil. Suusaradadele naaseb Johaug Beitostølenis 16. novembril.

Märksõnad

Tagasi üles