AS Monaco omanik võeti vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Monaco omanik
AS Monaco omanik Foto: Anthony BIBARD / imago/PanoramiC

AS Monaco jalgpalliklubi omanik, Venemaa oligarh Dmitri Rõbolovlev vahistati, vahendab AFP. Venemaa miljardäri kahtlustatakse korruptsioonis ja mõjuvõimuga kauplemises.

2015. aastast alates on Rõbolovlev vaielnud Šveitsi kunstikaupmehe Yves Bouvier’ga. Venelase sõnul on Bouvier petnud talt kunstitaieste müügi pealt välja ligi miljard dollarit, Rõbolovlev ostis 38 eri taiest kokku kahe miljardi dollari eest. Rõbolovlev on šveitslase kaevanud kohtusse Monacos, Singapuris ja Šveitsis, ühtlasi esitas ta kaebuse ka Sotheby kohtumaja peale, väites, et nad aitasid Bouvier’l teda petta.

Kohtunikel on aga alust arvata, et Rõbolovlev on püüdnud kohtuasja enda kasuks kallutamisel mõjutada Monaco õiguskaitseorganite ametnikke. Monacos otsiti läbi ka tema häärber. Ärimehe advokaadid Venemaal keeldusid kommenteerimast.

AS Monaco vireleb praegu mõõnas, eile kaotati Meistrite liigas 0:4 Club Bruggele, Prantsusmaa kõrgliigas on alles hooajal 2016/17 meistriks tulnud meeskond 12 vooru järel eelviimasel kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles