Ametlik: F1-sarja lisandus eksootiline etapp

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanoi GP tutvustamine
Hanoi GP tutvustamine Foto: NHAC NGUYEN / AFP

2020. aasta F1-kalendrisse lisandub uus etapp, mis peetakse Hanois. Uue etapi liitumist kinnitas vormel 1 sarja esimees Chase Carey Vietnami pealinnas peetud pressikonverentsil. 

Vietnami etapp on esimene uus siseneja vormel 1 kalendrisse pärast 2017. aastat, kui kuningliku vormelisarja omandas Liberty Media.

Lisaks saab Vietnamist Malaisia ja Singapuri kõrval kolmas Kagu-Aasia riik, mis sarja ajaloos vormel 1 etappi võõrustanud. Singapur kuulub sarja kalendrisse alates 2008. aastast, Malaisia eemaldati pärast 2017. aastat nigela publikuhuvi ja/või piletimüügi tõttu.

Hanoi GP tutvustamine
Hanoi GP tutvustamine Foto: Tran Van Minh / AP

Carey kinnitas, et Hanoi etapp jääb plaanide kohaselt F1-sarja paljudeks aastateks ning Vietnam on näidanud, et publikuhuvi oleks suur. Ühtlasi rahastab etappi erasektor, mitte riik. Valitsuse sõnul küsiti enne otsuse langetamist Hanoi elanike arvamust ning tagasiside olevat olnud positiivne, sest vormel 1 etapp toob linna palju turiste.

Täpsemalt sõlmiti leping kümneks aastaks. «Ootame, et sellest kujuneb pikaajaline koostöö ning kõik osapooled on sellega rahul,» sõnas Carey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles