Noorte olümpiavõitja ülestunnistus: teesklesin poissi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Dubois
Caroline Dubois Foto: MARINA GUILLEN / EPA

Noorte olümpiavõitja. Euroopa meister. Maailmameister. Võitmatu 35 matšis. 17-aastane Briti naispoksija Caroline Dubois on noorteklassis saavutanud kõik, mida hing ihaldab. Ent tee tippu pole olnud lihtne – Dubois rääkis BBC-le, et poksitrenni mineku nimel valetas ta ennast poisiks.

«Ma ei öelnud, et ma olen tüdruk. Ütlesin, et olen poiss,» räägib Dubois, keda alguses poksitrenni just soo tõttu ei võetud. Nõnda sai Caroline’ist Colin.

«Nii oligi. Ma ei öelnud treenerile tõtt seni kuni tuli võistlus ning ma pidin poksima teise poisi vastu. Ma ei saanud seda teha ning tulin trennist ära. Aastad hiljem, kui tüdrukute poksimine oli lubatud, läksin tagasi.»

Pere toetab Dubois'd täielikult ning neiu sõnul on just isa see, kes teda innustab. Dubois' unistuseks on jõuda Tokyo olümpiamängudele, kuid seejärel tahaks ta teha nime poksimaailmas. Ning mitte ainult naispoksijana.

«Ma ei taha, et vaid tüdrukud mulle alt üles vaataksid, vaid ka kõik teised,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles