Kahekordne maailmameister sai vastuolulise dopingusüü eest pika karistuse (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filippo Magnini lõpetas küll karjääri, ent sai nüüd ikkagi pika võistluskeelu.
Filippo Magnini lõpetas küll karjääri, ent sai nüüd ikkagi pika võistluskeelu. Foto: Bela Szandelszky / AP / Scanpix

MMidelt kaks kuldmedalit võitnud Itaalia ujuja Filippo Magnini sai nelja aasta pikkuse võistluskeelu, sest patustas keelatud ainetega.

2005. ja 2007. aastal 100 meetri vabaltujumises maailmameistriks kroonitud Magnini võitis 2004. aastal Ateena olümpiamängudel Itaalia koondise koosseisus 4x200 meetri teateujumises pronksmedali. Juhtumi teeb aga omapäraseks see, et mullu tippspordist loobunud 36-aastane itaallane ei ole iial positiivset proovi andnud ja eitab kindlalt süüd.

«Minu vastu pole mitte mingeid tõendeid, tegu oli ette valmis kirjutatud otsusega,» vahendab BBC tema sõnu Itaalia uudisteagentuurile Ansa. «Esitan kindlasti apellatsiooni.» 

Algselt nõudis Itaalia Antidoping Magnanile koguni kaheksa-aastast võistluskeeldu. Nelja-aastase karistuse sai ka Magnini kunagine teatekoondisekaaslane Michele Santucci. Teda süüdistatakse koostöös Guido Porcelliniga, kellele määrati juulis dopingurikkumiste eest 30-aastane tegutsemiskeeld.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles