Postimehe aruanne ja galerii: Tartule säru teinud Kalev/Cramo jätkab Eesti-Läti liigas kaotuseta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kevadel korvpalli Eesti meistriliiga finaalseerias Kalev/Cramole 0:4 alla jäänud Tartu Ülikool tunnistas igipõlise rivaali paremust ka esimeses omavahelises lahingus Eesti-Läti liigas, kui koduväljakul saadi 58:77 kaotus. Järgnevad Postimehe tähelepanekud Tartu Ülikooli spordihoonest.

Enesekindel Sokk. Eelmised neli hooaega Tartus mänginud, kuid selleks hooajaks pealinna esindusmeeskonda naasnud Kalev/Cramo tagamängija Tanel Sokk tekitas avaveerandajal endisele koduklubile paksu pahandust. Sisuliselt kõik visked, mis Sokk endale usaldas, leidsid suuna läbi korvirõnga. Just tema eestvedamisel haaras Kalev/Cramo esimesel veerandajal 26:15 juhtohjad.

Tartu noored kuked. Kalev/Cramo lagunes teisel kümneminutilisel perioodil. Mitte totaalselt, aga piisavalt, sest väljakuperemehed said ebaõnnestunud avaveerandaja järel uue hingamise. Heas mõttes Tartu noored kuked ajasid kogenud Kalev/Cramo pallurid närvi ja see haistsid šanssi. Kolm ja pool minutit enne poolajasireeni ägestus hetkeks ka Kalev/Cramo juhendaja Donaldas Kairys, kes noppis endale tehnilise vea. Puhkepausile mindi külaliste 43:35 eduseisus.

Kolmas veerandaeg. Külalised naasid riietusruumist selgelt parema hoiaku ja tahtmisega ning alustasid teist poolaega 14:2 spurdiga. Seejärel said võõrustajad neli lihtsat punkti ja Kairys kutsus oma hoolealused pingile rahunema. Neljandale veerandajale mindi Kalev/Cramo 65:43 eduseisus – mäng tehtud. Tartu ei suutnud imet teha ja Kalev/Cramo jätkab kaotuseta, kui teenis Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas hooaja kaheksanda võidu. Tartu kirjutas nelja võidu kõrvale tabelisse kolmanda kaotuse.

Tartul puudub (korralik) keskmängija. Ilmselt enam kui pooled Tartu poolehoidjad tribüünidel mõtlesid: miks lasime Janar Taltsil meeskonnast lahkuda? Ei saa öelda, et Kalev/Cramo pani Reggie Lynchi palkamisega sajaprotsendiliselt täppi, aga korvi all polnud tartlastel tema vastu piisavalt jõudu. Ääremängija Julius Kazakauskas, kes korjas avapoolajal koguni seitse lauapalli, üksi ei jõua ning Rain Raadik ja Kregor Hergmet ei vea Kalev/Cramo-suguse meeskonna vastu välja. Tartul on puudu üks korralik pikk jurakas!

* * *

Tartu Ülikool – Kalev/Cramo 58:77

Tartu: Velicka 13 p, Kazakauskas 12p + 12 lp + 6 rs, Kivi 8 p, Jürgenstein 7 p.

Kalev: Lewis 25 p, Lynch 22p + 12 lp, Mirkovic 12 p + 3 vl, Sokk 10 p.

* * *

Kalev/Cramo juhendaja Donaldas Kairys rääkis pärast Tartu alistamist, mis seisus on meeskond enne tähtsaid mänge VTB Ühisliigas.

Kalevlased mängisid Tartu vastu kaheksa mängijaga, sealhulgas Madis Soodlaga, kes pääses väljakule viimastel minutitel. Kaasa ei teinud puhkust saanud Janari Jõesaar, vigastatud Ivan Almeida ja Erik Keedus ning samuti pisiprobleemide küüsis vaevlevad Landen Lucas ja Kristjan Kangur.

Kairys loodab, et järgmisel teisipäeval peetavas kohtumises Zielona Goraga on mängukõlblikud üheksa kuni kümme mängijat. Korvialuse jõu Lucase testiperioodi pikendati ühe kuu võrra ning Almeida vigastuse tõsidus selgub lähiajal.

Tartu peatreener Priit Vene käsutuses olnud kõik 11 mängijat said valitseva Eesti meistri vastu väljakule. Ainsana jälgis kohtumist vahetuspingilt vigastusest taastuv Hendrik Eelmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles