Legendaarset vormel 1 rada kangutatakse taas kalendrist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton juubeldab Silverstone'is oma fännide ees. Kas näeme sellist pilti ka pärast järgmist hooaega?
Lewis Hamilton juubeldab Silverstone'is oma fännide ees. Kas näeme sellist pilti ka pärast järgmist hooaega? Foto: David Davies / PA Wire / PA Images / Scanpix

Vormel 1 sarja kommertsdirektor Sean Bratches andis mõista, et Suurbritannia etapi säilimiseks võidakse see legendaarselt Silverstone'i rajalt mujale viia.

Mullu aktiveerisid Silverstone'i omanikud klausli, mida sisaldas sarja eelmiste omanikega sõlmitud leping. Sestap on 2019. aasta etapp praeguse lepingu alusel viimane. Uue lepingu osas pole avalike läbirääkimisteni jõudnud, vahendab Motorsport.com.

2016. aasta lõpus vormel 1 sarja omanikuks saanud Liberty Media tahab ajaloolisi etappe, mida Briti GP kindlasti on, sarjas säilitada. Samas on juba teada antud, et 2020. aastal kihutatakse Vietnamis ning plaan on võistelda ka Miami tänavaringrajal.

«Oleme 68-aastane sari ning võidusõit on oma olemuselt muutuv. Silverstone oli kõigi aegade esimene etapp, kuid me pole kõigi nende 68 aasta jooksul tingimata seal sõitnud. Briti etappi on korraldaud Brands Hatch ja teisedki rajad,» ütles Bratches sel nädalavahetusel peetava Brasiilia etapi eel. «Hindame teatud radu ja anname endast parima, et seal sõita, kuid oleme siiski äriettevõte.»

1950. aastal MM-sarja esimese hooaja avanud Briti etapp on alati kavas olnud, kuid Silverstone on võistluse kodu alates 1987. aastast. Enne seda sõideti kaks aastakümmet vaheldumisi seal ja Brands Hatchis, kuid Silverstone on praegu Suurbritannias ainus rada, mis võimeline vormel 1 sarja võõrustama. Ei Brands Hatch ega ka kunagine Euroopa GP toimumispaik Donington Park vasta vajalikele nõuetele.

Samas võib Liberty Media viia Suurbritannia etapi ka hoopis näiteks Londoni linnatänavatele ehitatavale ajutisele rajale. Bratches andis samuti mõista, et tänavarajad pakuvad neile suurt huvi. Just seetõttu peetakse ülejärgmisel aastal etapp ka Vietnamis. Sellest saab Monaco, Bakuu ja Singapuri etappide kõrval neljas tänavarajal toimuv osavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles