Kangert pakatab põnevusest

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta parimad Tanel Kangert ja Greete Steinburg. FOTO: Raul Mee
2018. aasta parimad Tanel Kangert ja Greete Steinburg. FOTO: Raul Mee Foto: Raul Mee

Aasta parimaks meesratturiks valitud Tanel Kangerti sõnul tegi ta keskpärase hooaja ilma silmapaistvate tulemusteta. Samas pidas tema tervis karjääri pikima hooaja ilusti vastu ning see annab lootust järgmisteks aastateks.

Kaheksandat ja viimast hooaega Astana eest sõitnud Kangerti hooaeg kestis 13,5 kuud ehk kolm kuud kauem kui tavapäraselt. Kõige rohkem sai eestlane puhata kolm päeva järjest, kilomeetreid jalgratta seljas kogunes aga rekordiliselt 37 000. «See võis olla põhjus, miks ma polnud tänavu vormis. Maht oli suur ja teravus puudus,» ütles Kangert.

Positiivselt poolelt tegi eestlasele rõõmu tema tervis. Eelmise aasta Giro d'Italia kukkumisest on ta nüüd täielikult taastunud, nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

«Põlved valutama ei hakanud ning viimane metalltükk võeti ka käest ära. Vaimne pool läks samuti hooaja jooksul paremaks. Järgmine aasta peaks see olema tipp-topp,» sõnas Kangert.

Alates uue aasta esimesest päevast kuulub 31-aastane eestlane USA profitiimi Team EF Education First-Drapac. «Üle aastate on põnevus sees, mis nüüd saama hakkab. Varem ei olnud kõik mitte igav, vaid harjumuspärane,» ütles uut väljakutset ootav Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles