Visalt võidelnud Eesti hokikoondis lagunes Läti vastu viimasel kolmandikul

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jäähokikoondis.
Eesti meeste jäähokikoondis. Foto: IIHF.com

Eesti jäähokikoondis alustas Vilniuses peetavat rahvusvahelist turniiri 1:4 kaotusega Läti klubide koondisele. Eesti püsis mängus kaks kolmandikku, ent siis lasti endale visata kolm vastuseta väravat.

Läti asus Kalvis Ozolsi tabamusest kiirelt juhtima, kui mängitud oli vaid 2.20. Eesti viigistas aga sekund enne 13. minuti täistiksumist, kui Andrei Makrovi ja Lauri Lahesalu eeltöö vormistas väravaks Robert Rooba. Teine kolmandik möödus väravateta, viimasel kolmandikul hakkasid eestlased aga teenima ridamisi kaheminutilisi karistusi ning kui mängitud oli viis minutit, jäädi Eduard Slessarevski eemaldamise tõttu jääle kolmekesi nelja vastu.

Lätlastel kulus selle ülekaalu realiseerimiseks alla minuti, siis saatis Maksims Širokovs vanema venna Aleksejsi eeltöö järel litri väravasse. Mängida jäi viis minutit, kui Eesti kaitsjate eksimus viis lätlased kahekesi Villem-Hendrik Koitmaaga silmitsi ja Arturs Homjakovs tegi seisuks 3:1. Kolm ja pool minutit enne lõpusireeni vormistas Karlis Ozolinš lõppskoori 4:1. Eestlaste arvele jäi lõpuks kümme karistusminutit, lätlastele vaid kaks.

Kuna tegu on sõprusturniiriga, visati pärast lõpusireeni ka karistusviskeid. Lätlaste poolel suutsid litri Koitmaa selja taha saata kaks meest. Eesti koondislastest eksis esmalt Siim Liivik, ent siis mängis Rooba vastaste puuriluku Reinis Petkuse efektselt üle. Eestlaste järgmine viskaja Aleksandr Petrov saatis paraku litri posti ning kui seejärel vääratas ka Vassili Titarenko, oli Läti paremus lõplikult selge.

8.-11. novembril 2018 Vilniuses peetaval rahvusvahelisel jäähokiturniiril «Turkish Airlines Baltic Challenge Cup» osalevad Eesti, Läti, Leedu, Valgevene, Rumeenia ja Jaapani koondised. 

Eesti meeste jäähokikoondis asub 28. aprillil algaval Rahvusvahelise Jäähoki Föderatsiooni (IIHF) maailmameistrivõistluste I divisjoni B-grupi turniiril püüdma medalit. Turniir peetakse koduses Tondiraba Jäähallis, kus Eestile uisutavad vastu Poola, Jaapani, Ukraina, Hollandi ja Rumeenia koondised.

Käimasoleval turniiril kuuluvad Eesti ridadesse kõik paremad mängijad eesotsas Soome klubisse JYP kuuluva Robert Rooba ning samuti Soomes Vaasa Sportis litrit taga ajava tulevikulootuse Robert Arrakuga. Lisaks kuulub Eesti koondise ridadesse esmakordselt Siim Liivik, kes on Eestis sündinud, ent esindanud varem Soome noortekoondist. Vilniuse turniiril saab Liivik kaasa lüüa, ent õiguse nimel Eesti koondise eest ka valikmängudes jääl käia teeb Eesti Jäähoki Liit jätkuvalt tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles