Kasvajast jagu saanud endine maailma esinumber sihib olümpiakulda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chong Wei Lee
Chong Wei Lee Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS

Endine maailma esireket sulgpallis, Lee Chong Wei, asub püüdma 2020. aastal olümpiakulda pärast võidetud võitlust kasvajaga.

Kolmekordne olümpiahõbe Lee sai selle aasta suvel teada karmi uudise – tema ninast avastati vähkkasvaja ning seda oli vaja koheselt ravima hakata. Selle tõttu jättis Lee vahele ka Aasia mängud ning Hiinas toimunud MMi.

Nüüd loodab Lee aasta lõpus uuesti väljakule treenima naasta, kuna võitlus kasvajaga võideti. Esimese võistluse peaks 36-aastane Lee tegema tuleva aasta Märtsis ning seejärel on ta seadnud eesmärgiks tulla 2020. aastal olümpiavõitjaks.

«Minu unistus on tulla olümpiavõitjaks, aga tervis on kõige tähtsam. Ma üritan endast parimat anda, minu ravi on nüüdseks lõppenud ja ma olen haigusest hästi taastunud. Tahan juba tagasi väljakule saada,» vahendab BBC Lee sõnu.

Lee, kes asub hetkel maailma edetabelis kaheksandal kohal, soovib väga osaleda Tokyos toimuvatel olümpiamängudel, mis oleksid Lee jaoks tema karjääri viiendad olümpiamängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles