Pärnu Sadam andis Riia VEF-ile vägeva lahingu, kuid kaotas kohtumise napilt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond
Pärnu Sadama korvpallimeeskond Foto: Urmas Luik

Pärnu Sadam kaotas kodusaalis Eesti-Läti korvpalliliigas Riia VEF-ile pärast vägevat lahingut 72:76.

Riia VEF oli pidamas kahe päeva jooksul juba teist kohtumist, mis võis tänases kohtumises veidi tunda anda. Vaatamata sellele oli Pärnu võistkond kogu kohtumise vältel endast parimat andmas ning enne viimast veerandaega oldi isegi kohtumist juhtimas.

Kohe esimesel veerandajal oli mäng võrdne ja nii lõppes veerandaaeg Riia 21:20 juhtimisel. Teisel veerandajal suutis Pärnu meeskond näidata veelgi vägevamat minekut, Mihkel Kirves ja Arkadiy Mkrtychyan tabasid vajalikul hetkel tähtsad visked ja nii mindi poolajapauslile Pärnu 46:40 eduseisus.

Kolmanda veerandaja alguses suutis Riia uuesti kohtumist juhtima asuda, aga veerandaja lõpupoole näitas taas Pärnu meeskond üles võitlusvaimu ning Henri Wade-Chatmani tabavad vabavisked tähendasid seda, et viimasele veerandajale mindi vastu Pärnu 61:56 eduseisus.

Viimase veerandaja alguses tegi aga Riia võistkond tugeva 13:0 vahespurdi, Pärnu meeskond ei suutnud esimese nelja minuti ja 30 sekundi jooksul ühtegi korvi visata. Siiski tuli Pärnu veelkord mängu tagasi ning minut ja 23 sekundit enne lõpuvilet seisis tablool 72:72 viigiseis. Vaatamata pingutustele leidsid viskekohad üled Riia mängijad ja nii lõppes kohtumine Läti võistkonna 76:72 võiduga.

Pärnu parimana viskas Kirves 19 punkti, Wade-Chatman lisas 18 ja Saimon Sutt 17. Riia meeskonna parimaks kerkis lausa 29 punkti visanud Andris Misters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles