Ränkel pääses hooaja avastardil finaali: kehvem kindlasti pole kui eelmisel aastal

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti murdmaasuusatajad avasid täna Olose esimese lume võistlusel hooaja. Klassikasprindivõistluse kvalifikatsioonis näitas parimat aega Raido Ränkel, kes kvalifitseerus finaalsõitudesse kolmandana ning jõudis finaali. Seal leppis ta kuuenda kohaga. 

Parimat aega näitas kvalifikatsioonis venelane Aleksander Bolšunov, norralane Erik Valnes kaotas talle 0,86 sekundiga, Ränkel 5,9 sekudiga.

Teistest 30 parema sekka mahtunud eestlastest näitas Henri Roos kuuendat aega (+8,77), Marko Kilp oli 12. (+11,67), Kaarel Kasper Kõrge 21. (+16,25) ning Vane Vähk 27. (+19,19).

Ränkel pääses ainsana ka poolfinaali, võites oma veerandfinaali. Seal alistas ta Aleksei Petuhovi 0,71 sekundiga. Ka Roos ja Kilp tegid oma veerandfinaalides korraliku sõidu, ent mõlemad jäid seal kolmandaks ning edasi ei pääsenud.

Poolfinaali lõpetas Ränkel norralase Erik Valnese järel teisena (+1,39) ning jõudis seejärel ka finaali, kus võttis lisaks Valnesele mõõtu kolme venelase (Aleksander Bolšunov, Ilja Semikov, Ivan Jakimuškin) ja sakslase Thomas Bingiga.

Paraku leppis eestlane finaalis viimase kohaga, kaotades võitnud Valnesele 26,33 sekundiga. Teine oli Bolšunov (+0,35) ja kolmas Bing (+5,41). 

Ränkeli sõnul olid eelnevad sõidud ta korralikult ära väsitanud ning finaalis sõitnud meestest oli tal kõige vähem taastumisaega. «Oli tunda, et finaalis pole seda vurtsu enam sees. Just paaristõugetega, vahelduvtõukega suutsin veel pundis püsida,» rääkis Ränkel Team Haanja Instagrami kontol.

«Kui finaalis nägin, et polnud enam šanssi ettepoole sõita, polnuks see mulle midagi andnud, kui oleksin viis sekundit kiiremini sõitnud. Paneme rõhu homsele,» lisas Ränkel. «Mingi pildi sai tänasega ette. Kehvem kindlasti pole kui eelmisel aastal.»

Homme sõidetakse Olosel 10 km klassikat, pühapäeval on kavas 15 km vabastiilis.

***

Naiste arvestuses oli kvalifikatsiooni kiireim norralanna Anna Svendsen, sakslanna Sandra Ringwald kaotas talle 3,82 sekundiga, poolatar Justyna Kowalczyk 4,3 sekundiga. 30 parema sekka mahtus kaks eestlannat - Mariel Merlii Pulles oli 17. (+17,89) ning Aveli Uustalu 28. (+26,34).

Finaali võitis sakslanna Sandra Ringwald, teine oli norralanna Anna Svendsen, kolmas sakslanna Laura Gimmler. Eestlannad piirdusid veerandfinaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles