Tallinnas kaheksandikfinaali jõudnud Kuusk: ma pole kunagi näinud, et nii palju rahvast mulle kaasa elab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmandat korda Eestis peetaval naiste epeevehklemise MK-etapil «Tallinna Mõõk» eestlannad kaheksandikfinaalist edasi ei pääsenud, kui ainsa Eesti vehklejana 16 parema sekka saanud Kristina Kuusk kaotas Rio olümpiapronksile Yiwen Sunile 11:15. Nõnda katkes ka eestlannade kaunis seeria - nii 2016. aastal kui 2017. aastal jõuti individuaalvõistlusel poodiumile. 

Kuusk tunnistas, et Sun – kes alistas 32 parema seas Julia Beljajeva lisaajal 6:5 ning on praeguseks jõudnud ka poolfinaali – oli täna omaette klassist. «Tal on täna ikka üllatavalt hea, täpne tunnetus. Kui tunnetusega hiljaks jääd, karistab ta kohe ära. Seal polnudki varianti.»

Samas sai Kuusk rahvalt juurde lisatuge. Seda eriti enne matši, kui vehkleja Kalevi spordihalli keskele kogunenud rahvamassi märkas.

«Megasoe tunne oli. Ma pole näinud, et nii palju rahvast mulle kaasa elab. Kui nägin neid väikesi lippe, kaasaelajaid, siis mõtlesin küll: «Mis te, inimesed, teete minuga?» Mõtlesin, et ära palun hakka nutma! Kui vehklema hakkasin, pidingi paar minutit veel rahunema, sest rahva emotsioon oli minu sees,» selgitas ta rõõmupisarais.

Kui suurt vastutust aga kodune MK-etapp epeenaistele hooaja alguses annab?

«Minul oli selline tunne, et inimesed on ju ikkagi meie pärast siia tulnud. Veidi suurem vastutus oli ikka, ei taha ju kuidagi pettumust valmistada. Sa võid ju kaotada, aga siis tee seda nii, et oled lahingu pidanud. Mul oli täna kolm väga rasket lahingut. Aga see tunne annab energiat juurde.»

Kuusk oli Eesti vehklejate parim ning omakorda teenis ta Eesti hooaja edetabelis teistest rohkem punktilisa. Kas sõna «eestlannade parim» tähendab praegu midagi? « Ma ei tule ju siia kaotama või selle mõttega, et tahan olla eestlaste parim. Tahaks ikka olla turniiri parim. TOP16 on hooaja alguses tore, aga saan ikkagi aru, et tööd on vaja edasi teha,» sõnas Kuusk.

Homme on kavas naiskonnavõistlus, kus Eestit esindab MMilgi võistelnud koondis. Lisaks Kuusele on seal Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Katrina Lehis.

ENNE VÕISTLUST:

Eesti tippvehklejatest langesid juba eelvõistlusel konkurentsist Irina Embrich, Nelli Differt ja Erika Kirpu.

Embrichi laeks jäi esimene eelring, kus kaotas Prantsusmaa vehklejale Aliya Lutyle 10:15. Julia Beljajeva alistas järgmises eelringis Embrichi kukutanud Luty 15:13 ja jõudis kolmandasse eelringi, kus sai torgetega 15:12 jagu venelannast Marina Obraztsovast ja jõudis laupäeval peetavale põhiturniirile.

Erika Kirpu alistas teises eelringis sakslanna Ricarda Multereri 15:12, aga kaotas kolmandas eelringis USA vehklejale Anna van Brummenile 13:15.

Kolmandast eelringist murdsid end põhiturniirile peale Beljajeva veel Kristina Kuusk ja Veronika Zuikova (vaata allolevaid tulemusi). Valitsev Euroopa meister Katrina Lehis pääses otse põhiturniirile.

Teises eelringis langesid Eesti vehklejatest konkurentsist Nelli Differt, Madina Azizova ja Anu Hark. Äsja juuniorite MK-etapi võitnud Karoline Loidi ja Gaia-Marianna Salmi laeks jäi sarnaselt Embrichile esimene eelring. 

TULEMUSED

Irina Embrich

1. eelring: kaotas 10:15 Aliya Lutyle (Prantsusmaa)

Nelli Differt

1. eelring: vaba
2. eelring: kaotas 13:15 Anastassia Kornejevale (Venemaa)

Julia Beljajeva

1. eelring: vaba
2. eelring: võitis 15:13 Aliya Lutyt (Prantsusmaa)
3. eelring: võitis 15:12 Marina Obraztsovat (Venemaa)

Madina Azizova

1. eelring: vaba
2. eelring: kaotas 15:10 Mo Victoriale (USA)

Veronika Zuikova

1. eelring: vaba
2. eelring: võitis 15:14 Naiara Aldanat (Hispaania)
3. eelring: võitis 15:14 Alessandra Bozzat (Itaalia)

Erika Kirpu

1. eelring: vaba
2. eelring: võitis 15:11 Ricarda Multererit (Saksamaa)
3. eelring kaotas 13:15 Anna van Brummenile (USA)

Karoline Loit

1. eelring: kaotas 13:15 Alexandra Louis Marie’le (Prantsusmaa)

Gaia-Marianna Salm

1. eelring: kaotas 7:15 Dora Kiskapusile (Hispaania)

Anu Hark

1. eelring: vaba
2. eelring: kaotas 10:15 Rie Yamadale (Jaapan)

Kristina Kuusk

1. eelring: vaba
2. eelring: võitis 15:13 Katerina Tšornõi (Ukraina)
3. eelring: võitis 15:12 Auriane Mallo’d (Prantsusmaa)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles