Järelvaadatav: Saaremaa pääses eurosarjas edasi järgmisesse ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa Võrkpalliklubi kohtus Taanis CEV Challenge Cupi kvalifikatsiooniringi kordusmängus sealse Gentoftega. Kuigi kohtumine kaotati 2:3, pääseti siiski edasi järgmisesse ringi. 

Kuigi avageim kaotati 21:25, siis suudeti teine ja kolmas geim võita aga vastavalt 25:22 ja 25:15, mis tähendas ka ühtlasi edasipääsu. Seejärel pani peatreener Urmas Tali platsile vahetusmehi ning neljas geim kaotati 22:25 ja viies 13:15.

Saaremaa resultatiivseim oli diagonaalründaja Siim Põlluäär, kes oli väljakul kolm geimi, mille jooksul tõi ta 18 punkti. Lisaks aitas tublisti kaasa ka  Eddie Rivera, kes tõi 12 puntki. 

Enne mängu:

Kodusaalis võttis Saaremaa eelmisel nädalal 3:0 võidu, seega vajatakse edasipääsu kindlustamiseks homme kahte geimivõitu. 0:3 või 1:3 kaotuse korral otsustab järgmisse ringi pääseja kuldne geim. Selle paari võitja läheb järgmisena vastamisi Prantsusmaa klubiga Poitiers, vahendab Volley.

Kahe euromängu vahepeal pidas Eesti klubi ühe kohtumise, kui võõrustas laupäeval Credit24 Meistriliiga raames Selver Tallinnat ning pidi vastu võtma 0:3 kaotuse. Tõsi, peatreener Urmas Tali andis pärast kaotatud avageimi mitmetele põhimeestele puhkust.

Eile hommikul jõudis Saaremaa Taani ja vaatas üle ka saali. «Saal on veidi kõrgema laega, kui TTÜs, täiesti mängitav, ootasin hullemat,» kommenteeris peatreener homset mängupaika, kus täna õhtul ka esimene treening tehakse. Nädalavahetusel Selverile kaotamise kohta lisas juhendaja: «See kohtumine tuli võimalikult säästlikult ära pidada ja põhimehi mitte väga kurnata. Tulemus oli nagu oli, aga eesmärk oli, et kogu meeskond saaks tervena Taani tulla.»

Kuigi avamängust võeti kaasa 3:0 võit, usub Tali, et vastased suudavad kodupubliku toel tegutseda avamänguga võrreldes paremini. «Peame valmis olema selleks, et nad mingeid asju muudavad. Meie oleme oma analüüsid teinud ja vaatame veel videod üle. Määravaks saab, kui hästi me suudame oma individuaalseid tugevusi ära kasutada. Siis on meil lihtsam oma joonist hoida ja nende tegutsemist mõjutada. Eks nemad on samuti mingid järeldused teinud, usun, et näiteks diagonaal tegutseb teisiti kui avamängus,» lisas Tali.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles