Liverpool pööras 0:1 kaotuse vastuolulisel moel 14 sekundiga 1:0 eduks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xherdan Shaqiri tähistab Liverpooli teist väravat.
Xherdan Shaqiri tähistab Liverpooli teist väravat. Foto: Peter Powell / EPA / Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas alistas Liverpool kodus 2:0 tabeli viimase meeskonna Fulhami. Kirgi küttis Liverpooli avavärav, sest sellele eelnes Fulhami tabamus, mille kohtunikud tühistasid.

Aleksandar Mitrovic saatis palli avapoolaja lõpus Liverpooli väravasse, kuid juubelduse katkestas äärekohtuniku lipp, mis märkis suluseisu. Kõige kiiremini reageeris toimuvale Liverpooli väravavaht Alisson, kes koukis palli võrgust välja ja pani kiirelt mängu, Trent Alexander-Arnold söötis mööda paremat äärt Mohamed Salahile ning egiptlane mängis Fulhami väravavahi Sergio Rico üle. Kiirelt mõõdeti, et lugemata jäänud ja loetud väravat lahutas vaid 14 sekundit.

Fulhami meeskond oli mõistagi maruvihane. Ehkki kordus näitas, et Mitrovic oli tõepoolest napilt suluseisus, pahandas külalisi see, et kohtunik Paul Tierney lasi Liverpoolil palli niivõrd kiirelt mängu panna. Lisaks selgus kordusi vaadates, et Alisson eksis reegli vastu, mille kohaselt peab pall mängupaneku hetkel seisma.

Teise poolaja alguses lõi Xherdan Shaqiri teisegi värava ja tõi Liverpoolile 2:0 võidu. Fulham on kogunud tosinast mängust vaid viis punkti ja jätkab kindlalt viimasel tabelireal. Liverpool kerkis aga vähemalt ajutiselt tabeli liidriks. Kuna paar tundi hiljem tegi Chelsea kodus Evertoniga 0:0 viigi, on neil nüüd 28, Liverpoolil 30 ja õhtul Manchester Unitedit võõrustaval Manchester Cityl 29 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles