Jaapani meistriks tulnud Button: tunne on sama vägev nagu vormel 1 sarja võites

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: Matthew Childs / REUTERS/Scanpix

Vormel 1 sarja eksmaailmameister Jenson Button krooniti Jaapani Super GT sarja võitjaks ning britt võrdles tundeid nendega, mis valdasid teda siis, kui ta 2009. aastal kuninglikus sarjas võidutses.

Button ja Naoki Yamamoto tõid Kunimitsu Honda tiimile üldvõidu Motegi etapil saadud kolmas koht. Lõpuks edestati TOM'S Lexuse võistkonna sõitjaid Nick Cassidyt ja Ryo Hirakawat vaid kolme punktiga.

Viimati võitis uustulnukast sõitja Super GT sarja 2005. aastal, kui seda suutis Toranosuke Takagi. Seejuures oli ka Takagi meeskonnakaaslane just Yamamoto. Toona lõpetati Honda seitsme aasta pikkune tiitlipõud.

«Tegu on maailma ühe keerulisema sarjaga. Ja seda ütleb mees, kes on aastaid vormel 1-s võistelnud. Ent siin tundsin end külalisena, sest need mehed on sama asja nii kaua ajanud. Viimati tulin meistriks üheksa aasta eest ja praegune tiitel on sama vägev,» lausus Button väljaandele Autosport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles