Brasiilias võidutsenud Hamilton oli lähedal katkestamisele: see masin poleks tohtinud lõpuni tulla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: HENRY ROMERO / REUTERS

Brasiilia GP-l võidutsenud Lewis Hamiltoni vormelit vaevasid suured tehnilised probleemid. Meeskonna pealiku Toto Wolffi sõnul poleks britt tohtinud sellise masinaga lõppu jõuda. 

«Meil oli kohutav sõit. Mul on sõidu ajal korraga kümme erinevat kanalit lahti – ühest neist kostus, et Hamiltoni tabab järgmise ringi jooksul jõuallika rike. Keerasin selle kanali valjemaks ja küsisin, neilt, et mida see peaks tähendama,» meenutas Wolff keeruliseks kujunenud sõitu.

«Nemad rääkisid mulle, et tegu on suure probleemiga mille tõttu masin üle ühe ringi sõita ei tohiks. Siiski sõitis meie vormel edasi ja hiljem nad teatasid, et masina väljalase on koostööd lõpetamas, kuna kõik temperatuurilimiidid on juba ületatud,» rääkis Wolff.

«Nemad asusid probleemi lahendama kõiki võimalike asju vähendades, mille peale temperatuur lõpuks alla 1000 kraadi kukkus, aga 980 kraadi oli endiselt liiga palju. See masin ei oleks tohtinud lõpuni tulla, ma olin tõsiselt üllatunud, kui Hamilton ruudulippu nägi. Sinna maani oli see tõeline õudusunenägu,» lausus Wolff.

Ka Hamilton ise kinnitas, et oli probleemist teadlik ja üritas vormelit nii palju hoida kui võimalik, kuid soovis samas kangesti ka etapivõitu kätte saada pärast Verstappeni ja Oconi vahelist juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles