Charlie Whiting: Oconi käitumine olukorras Verstappeniga oli täiesti vastuvõetamatu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verstappeni ja Oconi kokkupõrge
Verstappeni ja Oconi kokkupõrge Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / HZ/PIXATHLON/SIPA

FIA võidusõidu direktor Charlie Whiting seltas, miks sai Esteban Ocon trahvi Max Verstappeniga kokkupõrke eest.

Sarnaseid kokkupõrkeid on vormel 1 sarjas juhtunud varemgi, kuid FIA sõnul erines see kokkupõrge teistes seetõttu, et Ocon põrkas kokku võistlust juhtinud Verstappeniga olukorras, kus prantslane üritas ringiga maas olles uuesti ringi tagasi võtta.

Ocon sai karistuseks kümne sekundilise trahvi, mille ta pidi boksis ära kandma. Force India meeskonna pealik Otmar Szafnaurer oli trahvi üle vägagi pessimistlik ning ei mõistnud karistust. Whiting selgitas aga olukorra tagamaid.

«Selliseid asju on ka varem juhtunud, aga sa eeldad, et kui keegi läheb võistluste liidrilt ringi tagasi võtma, teeb ta seda turvaliselt. Lisaks sellele peaks see toimuma puhtalt ilma võitluseta. Meile tundus, et Ocon läks aga selle koha nimel võitlema,» rääkis Whiting Motosport Weekile.

«Selline otsus Oconi poolt ei olnud antud olukorras kindlasti õige. Selliseid otsuseid ei saa aktsepteerida,» rääkis Whiting ning mainis lõpetuseks ära, et otsus ei olnud seotud sellega, et Verstappen sõitu juhtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles