Läbimurre, mis muutis ralli jälgimist igaveseks

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekandejaam, kus tipphetkel istub tosin inimest.
Ülekandejaam, kus tipphetkel istub tosin inimest. Foto: Karl Mihkel Eller

Sel aastal sai teoks midagi enneolematut: tasulise teenuse WRC All Live’i abil saab otsepildi vahendusel näha MM-rallide kõiki kiiruskatseid. Kui pealtnäha võib ju jääda mulje, et mis ses otseülekande tegemises siis nii keerulist on, siis tegelikult pole 85 kaamera ohjamine kümnete miljonite televaatajate silme all sugugi naljategu.

Multinatsionaalsesse WRC telemeeskonda kuuluvad ka eestlased. «Breeni pärast me helikopterit küll tagasi katse algusesse ei lennuta. Näe, Eesti lipud lehvivad, võta parem neid!»

Võiks ju arvata, et need laused pärinevad mõne estofiili suust, kes eelistab Eesti rahvusvärve iirlasest rallisõitjale. Kuid oh ei. Selliseid käsklusi edastas Kataloonia rallil hoopis šveitslane Stefan Koch, kes on MM-sarja üks peamisi telerežissööre. Just tema otsustab, kes, millal ja kui kauaks jõuab rahvusvahelisse telepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles