Retrovideo: Max pole esimene Verstappen, kes Brasiilias idiootse avarii korraldanud (3)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jos Verstappeni ja Juan Pablo Montoya avarii 2001. aastal.
Jos Verstappeni ja Juan Pablo Montoya avarii 2001. aastal. Foto: twitter

Verstappeni rumal avarii Interlagose ringrajal, mille tulemusel rikutakse võistluse liidri sõit. Ei, jutt ei käi möödunud nädalavahetuse võistlusest vaid hooajast aastal 2001, mil Max Verstappeni isast Josist üritas ringiga mööduda Juan Pablo Montoya. Hollandlane sõitis aga Williamsi sõitjale lihtsalt tagant otsa ja rikkus tolle šansi karjääri esimesest etapivõidust juba kolmandal GP-l.

«Ma nägin, et mulle näidati sinist lippu, nägin Montoyat tulemas, nii et tõmbasin vasakule, et ta mööda lasta. Kui ta oli möödunud, läksin tagasi ideaaltrajektoorile ja ta pidurdas väga varakult. Mul on väga kahju. Ma kuulsin, et ta juhtis võistlust, aga ma ei suutnud temast hoiduda, sõitsin otsa ja oligi kõik,» rääkis Jos Verstappen toona autospordile.

Olukord oli võrreldes eelmisel nädalavahetusel Brasiilias juhtunuga rollidelt vastupidine – Arrowsit roolinud Jos Verstappen oli ringiga mahajääja ja Montoya liider. Tänavu oli Max Verstappen esikohal ja Esteban Ocon üritas värskematel rehvidel temalt ringi tagasi võita. Ka tulemused olid veidi erinevad: Jos ja Montoya katkestasid, Max sai aga teise ja Ocon pärast avarii põhjustamise eest kantud karistust lõpuks 14. koha.

Kas kahel Verstappenil oli aga tegelikult avariides erinevas koguses süüd? Eks igaühel ole õigus oma arvamusele, aga tõttöelda polnud ühtegi põhjust, miks etapivõidule sõitnud Max Verstappen pidanuks end Force India mehe eest nõnda kaitsma. Isegi kui süü ei lasu temal, siis kandku seda Red Bulli meeskond, kes ei hoiatanud teda, et kiirem mahajääja on tagantpoolt tulemas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles