Leicesteri ime arhitekt asub juhendama Mattias Käidi koduklubi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudio Ranieri Premier League’i trofeega.
Claudio Ranieri Premier League’i trofeega. Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mängiv Fulhami jalgpalliklubi andis peatreener Slaviša Jokanovicile hundipassi ja nimetas tema asendajaks Claudio Ranieri.

50-aastane Jokanovic juhendas Fulhami esindusmeeskonda aastast 2015, kuid kõrgseltskonda jõudis Londoni klubi alles selleks hooajaks. Fulham paikneb tosina mängu järel Inglismaa kõrgliigas 20 meeskonna konkurentsis viie punktiga viimasel kohal, seejuures kaotanud viimased seitse kohtumist.

Fulhamil polnud asendaja leidmisega probleeme. Jokanovici kohe võtab üle Leicester City aastal 2016 ajaloolise meistritiitlini tüürinud 67-aastane Ranieri. Klubi põhjendas Ranieri palkamist järgmiselt: «Claudio on riskivaba valik. Ta on end Premier League’is juba tõestanud ning just sellist peatreenerit Fulham hetkel vajabki.»

Ranieri teeb debüüdi Fulhami juhendajana järgmisel laupäeval, kui koduväljakul minnakse vastamisi Southamptoniga, kes paikneb kaheksa punktiga 17. kohal. Seejärel, 2. detsembril tuleb Fulhamil võõrsilmäng Londoni Chelseaga ja kolm päeva hiljem kodumäng Leicester Cityga.

Fulhami hingekirja kuulub ka Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Mattias Käit, kes pole veel esindusmeeskonna eest debüteerinud. Praegu paraneb 20-aastane Käit vigastusest. Tervenedes ootavad teda ilmselt ees mängud Fulhami U23 meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles