Sõltumatu uuring: dopingukiusu kurtnud olümpiavõitja luuletas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beckie Scott võitis olümpiakulla aastal 2003 - poolteist aastat pärast Salt Lake City tagaajamissõidus saadud kolmandat kohta diskvalifitseeriti tema ees lõpetanud venelannad Olga Danilova ja Larissa Lazutina.
Beckie Scott võitis olümpiakulla aastal 2003 - poolteist aastat pärast Salt Lake City tagaajamissõidus saadud kolmandat kohta diskvalifitseeriti tema ees lõpetanud venelannad Olga Danilova ja Larissa Lazutina. Foto: Jarek Jõepera/SL Õhtuleht

Rahvusvaheline Antidopinguagentuur WADA andis teada, et vastupidiselt Beckie Scotti väidetele ei survestanud organisatsiooni täitevkomitee liikmed teda Venemaa antidopinguagentuuri õiguste taastamist heaks kiitma, kirjutab Inside the Games.

Scott tuli oma süüdistustega välja oktoobris BBC-le antud intervjuus, kus kirjeldas Seišellidel toimunud 12-liikmelise täitevkomitee istungil juhtunut. «Tajusin juba selle eel survet. Kui lugesin ette nimekirja sportlastest, kes on venelaste naasmise vastu, kõlas saalis naer,» meenutas ettekandega esinenud kanadalanna ruumi meelsust. «Sel hetkel ajas see närvi, tagantjärgi vaadates oli aga tegu taktikalise manöövriga, mis on sündinud pikaajalisest arusaamast, et sportlastel pole selliste küsimuste arutamise juurde asja.»

Endise murdmaasuusataja väiteid asus uurima WADA poolt palgatud sõltumatu uurimisgrupp, kes aga täitevkomitee käitumises midagi ekslikku ei näinud. Vaatamata uuringu tulemustele otsustasid täitevkomitee liikmed, et kuna süüdistused on piisavalt karmid, tuleb juhtunu veel korra läbi analüüsida. Seetõttu anti roheline tuli täiendavaks uuringuks, kus kuulatakse üle kõik toona saalis viibinud WADA liikmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles