Dopinguga vahele jäänud Eesti koondislane süüdistab positiivses proovis saastunud lihatükki (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kettunen
Marko Kettunen Foto: IIHF.com

Rahvusvaheline jäähokiföderatsioon IIHF teatas, et Eesti jäähokikoondist esindanud Marko Kettuneni kevadel antud dopinguproovist leiti halb analüütiline leid, mille tulemusel on mängijale määratud nelja-aastane võistluskeeld. Sportlane ei tunnistanud end keelatud aine tarvitamises süüdi.

Kettunen andis positiivse dopinguproovi pärast 25. aprillil 2018 Leedus peetud I divisjoni B-grupi maailmameistrivõistluste kohtumist Eesti - Rumeenia, mis lõppes Eesti 1:0 võiduga. Sportlast kontrolliti vastavalt Maailma Antidopinguagentuuri WADA koodeksile. Tuvastatud dopinguaineks on klenbuterool.

Teade positiivsest proovist jõudis sportlaseni koos infoga esialgsest võistluskeelust 28. mail. Kettunen saatis seepeale omapoolse selgituse, et keelatud aine pidi tema organismi sattuma läbi saastunud lihatoodete, aga distsiplinaarkomisjoni hinnangul ei suutnud sportlane seda tõestada.

IIHF määras Kettunenile nelja-aastase võistluskeelu, mis kehtib 27. maini 2022. Hokimehel on IIHFi otsus võimalik edasi kaevata CASi.

Eesti Hokiliit taunib keelatud ainete kasutamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles