Pärnu ja TalTech korraldasid anti-korvikontserdi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Rannula sai oma meeskonna visketabavuse üle vaid käsi laiutada.
Heiko Rannula sai oma meeskonna visketabavuse üle vaid käsi laiutada. Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliigas teenis TalTechii meeskond kindla 70:48 võidu Pärnu Sadama üle. Võrgud hakkasid normaalselt sahisema alles teisel poolajal - näiteks avaveerandil ei jõudnud kumbki meeskond kahekohalise skoorini.

Esimese kümne minuti möödudes oli Pärnu kodusaalis 9:7 peal. Võrdne heitlus jätkus teise veerandaja viimaste minutiteni, misjärel seisult 18:18 tegid külalised Jaan Puideti, Toomas Raadiku ja Norman Käbini abiga 7:1 spurdi ning puhkepausile siirduti 26:19 eduseisus.

Kodumeeskonna jaoks ei sujunud ka kolmas veerandaeg ja viimast neljandikku sai TalTech alustada juba 15-punktilisest eduseisust. Kehva visketabavust (väljakult visked kokkuvõttes 18/61) näidanud Pärnul õnnestus Karl-Martin Kase lähiviskest 4.53 enne lõppu vahe 44:57 peale veel vähendada, misjärel võttis vastaste peatreener Rait Käbin ka kohe aja maha. Seejärel tegid tudengid 9:0 spurdi ning sellega otsustati mängu saatus.

Toomas Raadik kerkis võitjate parimaks 17 punkti ja 8 lauapalliga. Oliver Metsalu lisas 13 silma ning võrdselt 8 punkti tõid Gregor Arbet ja Sander Viilup. Olulise panuse lauavõitlusesse andis Jaan Puidet, kes viskas 6 punkti ja kogus lausa 16 lauapalli.

Pärnu poolelt viskas Saimon Sutt 12 punkti, saades kätte 6 lauapalli. Karl-Martin Kask lisas 10 silma ning 5 lauapalli. Henri Wade-Chatmani nimele jäi 9 punkti.

«Mõlemad meeskonnad olid kodutöö hästi ära teinud - seitsme minuti möödudes oli seis 4:4. Arvan, et meil oli aga lihtsalt rohkem jõudu. Teise poolaja kohta kehtis lihtne reegel: kui sisse viskad, siis võidad. Kui suudame kaitses nii tegutseda, et 48 punkti visatakse, siis võime kõigiga mängida,» rääkis TalTechi peatreener Rait Käbin Tallinna TV-le antud intervjuus.

«Ei oska mängu kommenteeridagi, midagi oli väga mäda. Tänase mängu põhjal võiks iga mees siin satsis mängida ja mitte trenni teha. Ei tundnud täna ühtegi mängijat ära ja ükski asi ei õnnestunud,» sõnas Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula.

Teises OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga mängus alistas täna Betsafe Jurmala - Latvijas Universitate 80:62 (29:14, 22:11, 15:11, 14:26). Homme on kavas üks mäng: Riia VEF võõrustab BC Valga-Valka Maks&Mooritsa võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles