Imetegija Ranieri oli alles Fulhami neljas valik

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudio Ranieri
Claudio Ranieri Foto: CRAIG BROUGH/Action Images via Reuters/Scanpix

Võiks arvata, et pärast Leicester Cityga korda saadetud imet oli Claudio Ranieri Shahid Khani esimene kõne, kui Fulhami jalgpalliklubi otsis endale uut peatreenerit, kes nad Premier League’i püsima suudaks jätta. Tegelikult ütlesid aga kolm meest klubijuhile ära, enne kui ta itaallaselt jah-sõna kuulis.

Tänavu Inglismaa kõrgliigasse naasnud, seda 100 miljoni euroni kerkinud ostuhullusega tähistanud, kuid seni liigas vaid ühe võidu teeninud Fulham vallandas täna peatreener Slavisa Jokanovici. Mehe järglase ametit pakuti Arsene Wengerile (endine Londoni Arsenali peatreener), Leonardo Jardimile (end. Monaco) ja Andre Villas-Boasele (end. Londoni Chelsea ja Tottenham Hotspur). Lõpuks nõustus Ranieri meeskonda päästma tulema.

Ranieri võitis Leicesteriga 2016. aastal Inglismaa meistritiitli, mis jääb igaveseks maailma vutifolkloori. Järgneval hooajal langes meeskond aga tagasi tabeli tahaotsa ja itaallasele näidati ust.

Fulham põhjendas Ranieri palkamist järgmiselt: «Claudio on riskivaba valik. Ta on end Premier League’is juba tõestanud ning just sellist peatreenerit Fulham hetkel vajabki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles