Postimees Austraalias. Järveoja: lõpuks on ju ka rallivõit väga tähtis

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Austraalia ralli testikatse esikolmikus lõpetanud Ott Tänak ja Martin Järveoja olid tulemusega rahul, öeldes, et vajalik sai ära tehtud. Nüüd jälgitakse pingsalt ilmateadet. «Oleme ookeanile suhteliselt lähedal, ilm võib muutuda iga tunniga,» selgitas Järveoja Eesti ajakirjanikele.

Reede hommikupoolikuks ennustatakse Coffs Harbourisse äikesetormi, mis annaks eelise esimesena startivale Sebastien Ogier’le. Tänak ja Järveoja stardivad rajale kolmandana.

«Muidugi oleneb, kui palju vihma tuleb. Kui tuleb mõistlikult, siis võib see meile hea olla ning tõmbab homseks tolmu maha. Hannes (Toyota ilmaennustaja Hannes Tõnisson – toim) ütleb, et kindlus puudub. Üle 24 tunni pole siin mõtet ette mõelda,»selgitas ta.

Keerulised ilmaolud raskendavad ka rehvivalikut. Järveoja sõnul tuleb lihtsalt reedel pihta hakata ning vaadata, mis saab. «Kui nädal aega vihma sajaks, võiks ka kaheksa rehviga selle ralli lõpuni sõita. Aga kui ilm on vahelduv, tuleb mõelda, kuidas saab neid kõige optimaalsemalt kasutada. Siin ei saa vaadata mitte ainult päeva kaupa, vaid isegi ringi kaupa. Pärast reccet võib kindlasti öelda, et katsetel on palju lahtist kruusa ning kindlasti saab libe olema.»

Järveojal on hea meel, et esimese hooajaga on nad Tänakuga Toyotas nõnda kaugele jõudnud.

«Kindlasti olid jaanuarikuus küsimärgid, aga kohanesime päris kiiresti. Tegelikult on meil olnud kogu aeg ka väga hea kiirus. See oli väga positiivne, mida järgmisesse aastasse üle kanda,» sõnas ta. Meele tegid heaks mõistagi rallivõidud.

«Auto oli igal pool kiire ja mitte ainult ühte tüüpi radadel. Olime Soomes kiires, Türgis võib-olla mitte nii kiired, aga võitsime, ja ka asfaldil olime konkurentsis. See on alati hea märk, kui auto suudab läbi terve hooaja igal pool kiire olla.»

Kas Järveoja usub veel tiitlivõimalustesse? «Usk sureb viimasena. Realistlikult tuleb sellel nädalavahetusel oma sõiduga tegeleda. Lõpuks on ju ka rallivõit tähtis. Proovime saada sellelt rallilt maksimumi ja vaatame, mis pühapäeval välja kukub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles