Horvaatia maksis dramaatilise väravaga Hispaaniale suure kaotuse eest kätte

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tin Jedvaj (keskel) tähistab koos kaaslastega võiduväravat.
Tin Jedvaj (keskel) tähistab koos kaaslastega võiduväravat. Foto: ANTONIO BRONIC / REUTERS / SCANPIX

Jalgpalli Rahvuste liigas näitas MM-finalist Horvaatia, et septembris Hispaania käest saadud 0:6 kolakas oli tööõnnetus. Nüüd alistati hispaanlased kodus 3:2 eriti vägeval moel, sest võiduvärava lõi kolmandal lisaminutil Tin Jedvaj.

Horvaatia läks 54. minutil juhtima, kui Andrej Kramaric kasutas ära Hispaania kaitsjate jämeda eksimuse. Vaid kaks minutit hiljem oli aga jälle tablool viik, Iago Aspase ja Isco hea eeltöö vormistas väravaks Dani Ceballos.

Horvaatia läks teist korda ette 69. minutil, elu esimese koondisevärava lõi Luka Modrici tsenderdusest kaitsja Tin Jedvaj. Seekord saadi edu nautida kaheksa minutit, siis mängis Šime Vrsaljko karistusalas käega ja penalti realiseeris Hispaania kapten Sergio Ramos.

Viimane sõna jäi aga Horvaatiale, sest kolmandal lisaminutil tõrjus David de Gea koondisedebütandi Josip Brekalo terava löögi otse valveta jäetud Jedvaj jalale ja ootamatuks kangelaseks kerkinud kaitsja vallandas Maksimiri staadionil võidupeo. Horvaatia võit pööras hoobilt pea peale kogu grupi seisu, sest teise 2:3 kaotuse järjest saanud Hispaanial on nüüd 6, pühapäeval omavahel kohtuvatel Inglismaal ja Horvaatial aga võrdselt 4 punkti.

A-divisjoni 2. grupis alistas Belgia tänu Michy Batshuayi kahele väravale 2:0 Belgia. B-divisjonis tegid Austria ja Bosnia-Hertsegoviina 0:0 viigi. Eestiga samasse C-dividjoni gruppi kuuluv Kreeka alistas vastaste õnnetust omaväravast kodus 1:0 Soome, nõrgimas ehk D-divisjonis tegid Kasahstan ja Läti ning Andorra ja Gruusia 1:1 viigi. Valgevene võitis võõrsil 2:0 Luksemburgi ja Moldova oli 1:0 üle San Marinost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles