Postimees TV: Tänak peab õnnejumalannat tänama, et tema Austraalia ralli ei lõppenud avariiga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia ralli esimesed kaks kiiruskatset möödusid draamavabalt, aga kolmandal hakkas juhtuma. Thierry Neuville jõudis katse finišisse ja kurtis, et üks inimkäte poolt teele ehitatud nukk viskas ta masina peaaegu uperkuuti. Otseülekandes järgnes sellele kommentaarile kaader Ott Tänaku autost, mis demonstreeris, kui ohtlikud need kunstlikud muhud on.

Tänak sõitis 27-kilomeetrise katse lõpuosas üle kahe nuki, mis Yarise õhku viskasid ja juhitamatuks muutsid. Järgnes paremkurv, kuhu saarlane läks väga ristise masinaga, tabas esmalt vasaku tagaotsaga teevalli ja siis äestas sama valli ka masina ninaga. Õnneks ei olnud seal ühtegi tugevat objekti nagu kivi või känd, mis võinuks ta ralli seal lõpetada.

Päris puhta nahaga Tänak siiksi ei pääsenud – tema vasak tagarehv tuli õnnetuse tulemusel veljelt maha. Eestlane hüppas pärast katse finišit kiirelt masinast välja ja heitis olukorrale pilgu.

«Oli väga kehv nukk ja see viskas meid teelt. Viimased neli kilomeetrit tühja rehviga olid keerulised,» sõnas Tänak, ainult et kasutas «kehva» asemel üht fekaalse maiguga sõna.

Nukid on teele ehitatud, et vältida vihmahooajal teede ärauhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles