Video: kas hullumeelne traktorijuht tõi Toyotale MM-tiitli?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andreas Mikkelsen katkestas Austraalia ralli avapäeva kolmandal kiiruskatsel teelt väljasõidu tõttu. Esialgu ei tundunud ses midagi erakordset, sest rallis tuleb eksimusi ikka ette. Järgnenud kordus võttis aga ka kõige kogenumad rallisõbrad tummaks.

Mikkelsen läbis katse ühele kiirele lõigule paigutatud heinapallidest šikaani ja avastas siis end silmitsi veel ühe, seekord ootamatu, takistusega. Kiiruskatsel liikles (õnneks küll tee ääres) suur traktor, mis kohe päris kindlasti poleks pidanud keset rallit seal olema.

Väidetavalt tõi traktori rajale Jari-Matti Latvala, kes heinapalle riivas ja need keset teed nihutas, mistõttu tuli need tagasi õigesse kohta lükata. Rallimasinad läksid aga rajale kolmeminutilise stardivahega ja traktorist ei jõudnud selle ajaga teha ära tööd ning end rajalt ära koristada.

Kas ja kui palju traktori ilmumine Mikkelseni häiris, saame teada siis, kui norrakas jõuab tagasi Coffs Harbouri teenindusalasse ja vastab ajakirjanike küsimustele. Igatahes on igati mõistetav, kui selline olukord ta keskendumise ja rütmi sassi lõi, sest kaks kurvi hiljem oli ta juba kraavis, kapott mõlkis ja radiaatorist auru tõusmas.

Kõige suurem Mikkelseni avariist kasulõikaja oli Toyota meeskond. Jaapani autotootjal on niigi Hyundai ees MM-sarjas 12-punktiline eduseis ja hetkeseisul püsivad Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ka poodiumikohtadel, millest piisaks tiitli kindlustamiseks. Et lähirivaal kaotas nõnda varakult ühe oma kolmest punktitoojast, toob võistkondliku tiitli aina lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles