Postimees Austraalias. Latvala: kui Meeke vallandati, hakkasin pelgama

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Red Bull Content Pool

​Aastat alustades oli Soome rallisõitja Jari-Matti Latvala (33) Toyota meeskonna esinumber. Ent jõujooned hakkasid Ott Tänaku lisandudes iga kuuga muutuma. Tänak, Latvalast kaks ja pool aastat noorem, vaimustas maailma oma kiirusega, järjepanu tulid ka rallivõidud ning Austraalias võitleb eestlane (tõsi, vaid õhkõrna lootuse toel) MM-tiitli nimel. Soomlane katkestas aga ühe ralli teise järel ning poole hooaja keskel oli ta juba peaaegu leppinud mõttega, et tänavune aasta jääb talle MM-sarjas viimaseks. Ent õnn pöördus, rääkis Latvala intervjuus Postimehele. 

Oled ühes meeskonnas sõitnud kahe tänavuse tiitlipretendendiga, nii Ott Tänakuga Toyotas kui ka Sebastien Ogier’ga Volkswagenis. Kui erinevad rallimehed nad on?

Ütleme nii, et Sebastien ei keskendu nii palju detailidele kui Ott. Muidugi, autoroolis ja rallirajal on Seb väga keskendunud, aga väljaspool seda ei pööra ta väikestele nüanssidele nii palju tähelepanu. Samas on nad ka väga sarnased. Nad on mõlemad uskumatult sihikindlad ja kohati hullumeelsed töörügajad. 

Milline meeskonnakaaslane on Ott Tänak?

Ott on mees, kes ei näita emotsioone välja. Ta on veidi vaikne. Tõsi, ta räägib, kui tahab, ent kaugeltki mitte nii palju kui mina (naerab). Aga ükskõik mida ta ka ei tee, on tal suurepärane keskendumisvõime. Tegelikult on Ott ikka väga tore inimene. Kui talt midagi küsida, annab ta alati ausa vastuse. Ja see kiirus! Muidugi on ta kõik need aastad olnud erakordselt kiire, aga viimastel aastatel on pusletükid paika loksunud. Ta on küll kiire, aga nüüd on tal ka järjepidevust. 

Mis selle muutuse taga võib olla?

Ma olen kõrvalt näinud, et ta teeb väga palju tööd igasuguste pisiasjade kallal. Tal on oma personaaltreener, kellega neil on kõik viimseni paigas. Rallinädalal jälgib ta oma toitumist väga-väga põhjalikult. Küll ta võib seda toitu vaadata ja uurida! Ma arvan, et nendest väikestest nüanssidest saabki alguse midagi suurt. 

Ott suutis Toyotaga kohe väga hästi kohaneda. Sinul seevastu läks kõik allamäge ning jäid ka Otile alla.

Ta on olnud sel aastal tõesti uskumatult kiire. Nägime juba kevadel, kuidas ta uue autoga kohanes ja Argentinas võitis. Temal läks hästi, samal ajal olin mina mõõnas. Mul oli enesekindlusega väga palju probleeme, käisin omadega põhjas, kuid üritasin tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles