Team Estonia missioon: edukas taustsüsteem viib medalivõitudeni

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordi Kongress
Eesti Spordi Kongress Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti spordi kongressil Paides tutvustati tippspordi turgutamiseks ellu kutsutud Team Estonia projekti ja peeti esimene selleteemaline arutelu.

Projekti üks eestvedajaid, Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige Karol Kovanen sõnas hakatuseks: «Vaidlesime täitevkomitees sel teemal. Oi kui palju vaidlesime! Täna on meil spordisüsteem, aga see on poolik. See tähendab, et pool on olemas ja teine pool on puudu. Oleme küll maailmaspordi rongil, aga kahjuks viimastes vagunites. Meie eesmärk on luua eeldused, et laadida ühiskond uute emotsioonide ja ootustega.»

Kõik asjaosalised rõhutasid, et Team Estonia peamine idee on meie tippudele või sinna pürgijatele võimalikult heal tasemel kõikvõimalike tugiteenuste pakkumine.

Olümpiavõitja Gerd Kanter osutas murekohale arstiabis: 

«Meil on praegu levinud nn koridorimeditsiin. Kui mul on mure, tunnen doktor Mihklit ja helistan talle. Ta suunab mu edasi, aga märki ei jää sellest kuhugi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles