Postimees TV: Neuville'i tiitliunistus sai hiiglasliku põntsu, ent belglane ei kaota lootust

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Thierry Neuville’i unistus autoralli MM-tiitlist sai hiiglasliku põntsu Austraalia ralli kuuendal kiiruskatsel, kus tal tuli rehvipurunemise tõttu suurrivaal Sebastien Ogier’le loovutada üle neljakümne sekundi. Meeste vahe on nüüd üle poole minuti ja prantslasel on homme kasutada ka kolme auto võrra parem stardipositisioon.

Samas pole veel midagi otsustatud. Hetkel on Neuville kümnendal kohal, Ogier aga seitsmes. Et mehi lahutab MM-arvestuses vaid kolm punkti, piisaks Neuville’ile tiitliks näiteks sellest, kui Ogier praegu katkestaks ja tema teeniks punktikatselt kaks lisasilma. Erinevaid variante on veelgi.

Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport GmbH

«Kõik ei ole veel kindlasti kadunud, aga võimalused on palju väiksemad,» nentis Hyundai liider ja kirjeldas siis, kuidas ta aega kaotas. «Kõik käis kenasti, kuni pikal katsel olid teel järjest kühme. Ühel sellisel maandumisel tuli rehv veljelt maha. See läks kohe katki ja meil ei olnud enam midagi teha. Edasi olin ka šikaanis veidi hädas (rammis põhupalli ja suretas masina välja – toim), aga see suurt ei muutnud.»

Edasiseks nädalavahetuseks on Neuville’i siht lihtne. «Me ei kaota lootust,» lubas ta. «Sõidame edasi ja loodame hooaja lõpetada autos end hästi tundes. Siis vaatame, kus pühapäeval paikneme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles