Tänak: proovisime lihtsalt lõpuni sõita

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Austraalia rallil
Ott Tänak Austraalia rallil Foto: Toyota GAZOO Racing

​Ott Tänaku jaoks kulges Austraalia ralli reedese võistluspäeva teine pool palju keerulisemalt kui esimene. Kui kolmest kiiruskatsest koosneva kruusaringi esimesel osal lõhkus ta vastu väravaposti sõites masina vasaku taganurga aerodünaamika, siis järgmisel katsel tuli veetakistuses ära masina esiosa. «Alasti» masinat taltsutades suutis ta lõpuks jõuda tagasi Coffs Harbouri teenindusalla viiendal kohal.

«See oli sõidetav. Esiosa kadumine mõjutas rohkem kui tagaosa,» võttis Tänak auto üldise seisukorra kokku. «Aerodünaamika puudus. Sõita saad, aga kiirust on oluliselt vähem. Kui olime elutähtsad organid paljastanud, siis proovisime lihtsalt lõpuni sõita. Eks see veidi pärssis, seda polnud kerge juhtida, aga püsime siiski veel mängus sees.»

Tänak kaotab liidrikohta hoidvale Mads Östbergile 20 sekundit. MM-tiitliks vajab ta norraka kinnipüüdmist ja hetkel seitsmendat kohta hoidva Sebastien Ogier’ põrumist. Liiga kõrgele ei tohiks kerkida ka rehvipurunemise tõttu kümnendaks langenud Thierry Neuville.

«Kõik on võimalik, aga ma ei saa öelda, et olen täna kõigega hästi hakkama saanud,» oli saarlane Toyota kanalile antud intervjuus enda osas kriitiline. «Pole olnud kerge päev, aga nagu näha siis sama lugu oli ka Thierry’l ja Sebastienil. Oli sündmusterohke päev.»

Mida arvab Tänak sellest, et homme on tal võrreldes tiitlirivaalidega kasutada parem stardipositsioon? Vastus oli lühike: «Meil pole selle osas valikut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles