Jimmy Butler – otsustav tükk pusles

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Butler
Jimmy Butler Foto: Javier Rojas/Zumapress.com

Unelmate korvpalliliiga teenekaimad klubid ei meenuta niivõrd korvpalliklubisid kuivõrd impeeriume, dünastiaid. Aga mis teeb ühe spordimeeskonna üldse dünastiaks? Võim. Vägevus. Väejuhid ja nende vallutused. Sporditemplid laotakse võitjate nimedest, kaotajad ja keskmikud unustatakse.

Philadelphia Sixers ei kuulu ehk korvpalliraamatu kaanele. See on reserveeritud põlisele võitluspaarile Lakers–Celtics, kellest esimesel on üks tiitel vähem, see-eest korvpalli suurkujusid rohkem. Tiitellehelt leiame Chicago Bullsi, Golden State Warriorsi, võib-olla ka Detroit Pistonsi «Pahad Poisid».

Aga kusagil peakski olema ka Philadelphia kord: kolm tiitlit, ja mis tähtsaim, liiga ühe vanima klubina 72 aastat rõõmu ja kurbust kodulinnale! Ja millised nimed! Wilt Chamberlain, Hal Greer, Julius Erving (Dr. J.), Moses Malone, Sir Charles Barkley, Allen Iverson! Ja nüüd, pärast aastakümneid kestnud ootamist, on Philadelphia lõpuks jälle valmis, et asuda troonile või vähemalt sellele pretendeerida? Kas on?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles