Ranieri plaan Fulhami päästmiseks on ehtitaallaslik

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudio Ranieri astus Fulhami peatreenerina esimest korda ajakirjanike ette.
Claudio Ranieri astus Fulhami peatreenerina esimest korda ajakirjanike ette. Foto: PAUL CHILDS/Action Images via Reuters/Scanpix

Värske peatreeneri Claudio Ranieri plaan Fulhami vutiklubi Premier League’i püsima jätta põhineb tema rahvuslikul eripäral. «Fulham lubab endale lüüa palju väravaid ja mina olen itaallasest peatreener,» sõnas paar aastat tagasi Leicester City Inglismaa meistriks viinud loots esimesel pressikonverentsil uues ametis

Daily Mail vahendab tsitaadi jätku: «Meile itaallastele on oluline värav puhtana hoida.»

Seega, Ranieri Fulham ehitab oma mängu üles tugevale kaitseliinile. Aga mitte ainult. «Kui mängida kaitsest lähtuvalt tähendab see ka ründajaid – on oluline, et kõik selles osaleksid.» Ranieri tõi näiteks hiljutise kaotuse Liverpoolile: «Vaadake Liverpooli: nende esimene värav sündis väravavahist – pikk sööt ja värav. Kõik peavad töös osalema.»

Ranieri vahetas Fulhamis ametis välja Slavisa Jokanovici, kes kergitas klubi küll tänavuseks hooajaks tagasi kõrgliigasse, aga suutis seal esimese tosina vooruga teenida vaid ühe võidu. Ranieri ja Jokanovicil on ka parajalt ühist ajalugu, sest itaallane tõi toonase poolkaitsja aastal 2000 Inglismaale, Londoni Chelsea meeskonda.

«Joka oli imeline mängija ja ta tegi oma treenerikarjääri algul väga häid asju. Ta tegi siingi head, aga selline juba peatreenerite elu on,» rääkis Ranieri eelkäijast. «Kui midagi läheb untsu, tuleb teha muutuseid. See juhtus minuga Leicesteris ja mitte ainult Leicesteris. See on normaalne.»

Ranieri esimene mäng Fulhami eesotsas on nädala pärast toimuv liigakohtumine Southamptoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles