Kasin konkurents viis jalgpallikoondise tagasi reaalsusse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Vihmann (nr 5) oli mängu alguses Eestit juhtima viimas, kuni kõik hakkas allamäge veerema.
Madis Vihmann (nr 5) oli mängu alguses Eestit juhtima viimas, kuni kõik hakkas allamäge veerema. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Kes teab, milliseks võinuks Rahvuste liiga jalgpallimängu käik kujuneda, kui Madis Vihmanni viienda minuti pealöök oleks Ungari väravas maandunud? «Me pidanuks ise juhtima minema ja siis lõid nad paar minutit hiljem täpselt samasugusest olukorrast ise ära,» kirus Eesti koondise kapten Konstantin Vassiljev neljapäeva viimasel tunnil Budapestis.

Oleksite asemel kirjutati tabelisse fakt: 0:2 kaotus tähendas järgmiseks Rahvuste liiga turniiriks (aastal 2021) nõrgimasse ehk D-tugevusgruppi langemist.

Eesti koondise peatreener Martin Reim ei hakanud kohtumise järel vabandusi otsima, vaid nentis tõsiasja, mida nägid kõik mängu vaadanud: Ungari oli parem, igas elemendis. Too Vihmanni löök jäigi Eesti ainsaks tõsiselt võetavaks võimaluseks.

«Kiire värava järel läks initsiatiiv Ungarile. Nende tempoga me üks-üks olukordades hakkama ei saanud. Pidime üksteist julgestama ja vajusime aina allapoole,» selgitas Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles