Spordikolumn Kalju tiitlist: rahvakunstnikud kõikuval laval

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju - kuue aasta järel teist korda Eesti parim jalgpalliklubi.
Nõmme Kalju - kuue aasta järel teist korda Eesti parim jalgpalliklubi. Foto: Mihkel Maripuu

Võitjate üle kohut ei mõisteta. Ometi tuleb tõdeda, et Nõmme Kalju tulek Eesti jalgpallimeistriks oli mitmes mõttes ebaloogiline.

Rõhutan kohe, et see pole öeldud sooviga Kalju tiitlit mingilgi moel pisendada või alavääristada. Meeskond, kes ei kaota hooaja jooksul ainsatki kohtumist, on esikohta kahtlemata väärt. Kuid sellegipoolest torkab silma, et paljude argumentide põhjal poleks nemad tänavu pidanud karikat pea kohale tõstma.

Kahekorruselise bussiga Nõmme vahel võidutiiru teinud klubi president Kuno Tehva leidis mängijate ja fännide all kiiva vajunud sõiduvahendist sobiva metafoori oma klubi käekäigu iseloomustamiseks. «Oleme 20 aastat sellise viltuse bussiga sõitnud ja väga paljud on oodanud, et läheksime järgmise kurvi peal ümber. Seni pole läinud,» ütles ta teisipäevases saates «Spordiministeerium».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles