Maailmameistrite hävitaja Holland alistas Prantsusmaa ja saatis sakslased astme võrra allapoole

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlased panid pärast Saksamaa alistamist veenval moel paika ka Prantsusmaa.
Hollandlased panid pärast Saksamaa alistamist veenval moel paika ka Prantsusmaa. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

Hollandi jalgpallikoondis on maailma tipus tagasi. Vähemalt võib nii väita Rahvuste liiga põhjal, kus järgemööda on alistatud nii eelmine maailmameister Saksamaa kui ka värske maailma parim koondis Prantsusmaa. Rotterdamis peetud kohtumises saadi prantslastest jagu 2:0 ja kupatati selle tulemusega ühtlasi sakslased B-divisjoni.

Luuravalt alanud mängus oli Holland terve esimese poolaja pisut aktiivsem pool, kuniks 44. minutil vormistas Steven N'Zonzi ebaõnnestunud kaitsetöö väravaks Liverpooli poolkaitsja Georginio Wijnaldum. N'Zonzi katse palli puhtaks lüüa maandus Ryan Babeli jalal ja ehkki tema tugeva löögi suutis Hugo Lloris pareerida, oli esimesena palli juures Wijnaldum.

Teisel poolajal jätkas Holland domineerimist ning lõi järjest võimalusi, kuid palli väravasse ei saanud, mitut puhku demonstreeris kõrgklassi Lloris. Prantsusmaa rünnakud jäid harvadeks ja lõpuks tehtigi kogu mängu jooksul vaid seitse pealelööki, millest raamide vahele läks ainult kaks. Holland kostitas Llorisi väravat seevastu koguni 19 löögiga. Üleminutitel saadi lõpuks kirja ka teine värav, kui Moussa Sissoko tõmbas karistusalas maha Frankie de Jongi ja Memphis Depay tõstis palli elegantse Panenka-penaltiga üle Llorisi käte väravasse.

Ühtlasi lõppes sellega Prantsusmaa 15-mänguline kaotuseta seeria. Holland jätkas aga võimast kodumängude rivi Rotterdami staadionil, kus on nüüd võidetud koguni 15 viimast kohtumist.

Prantsusmaal on nüüd A-divisjoni 1. grupis kirjas 7 punkti, ent nad on kõik kolm mängu pidanud. Holland on kuue punktiga teine ja Saksamaa 1 punktiga kolmas, mis tähendab, et sakslased langevad sõltumata esmaspäeval peetava Saksamaa-Hollandi mängu tulemusest astme võrra allapoole B-divisjoni. Holland säilitas aga võimalus alagrupp võita ja play-off'i pääseda. Seejuures piisab neile Saksamaa vastu isegi viigist, kuna võrreldes Prantsusmaaga ollakse omavaheliste mängude osas plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles