Kohtunike sõimamine tõi tippklubi omanikule kaela hiigeltrahvi, ees ootab kohus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanik on Panathinaikosele kaela tõmmanud suure skandaali.
Omanik on Panathinaikosele kaela tõmmanud suure skandaali. Foto: Nikolas Joao Kokovlis / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Korvpalli Euroliiga teatas, et määras Panathinaikose korvpalliklubi omanikule Dimitris Giannokopoulosele 30 000 euro suuruse rahatrahvi. Kuna kreeklasel oli aga varasemast kirjas veel mitu tingimisi karistust, kasvab lõplik trahvisumma kordades suuremaks. Lisaks ootab Giannakopoulost tõenäoliselt ees ka kohtuprotsess.

Suure suu poolest tuntud Giannakopoulos sattus järjekordsesse skandaali 9. novembril peetud Panathinaikose ja Olympiacose kohtumise käigus. Pärast mängu esitas hispaanlasest peakohtunik Miguel Angel Perez raporti, kus märgiti ära, et väljaku ääres istunud Panathinaikose ametnikud sõimasid korduvalt kohtunikke räigete sõnadega («Mine *****, me ****** su ema»), avapoolaja järel astus aga kohtunike juurde Giannakopoulos ja kuulutas: «Teame kõike. Mitu korda... teame, et olete pannud kakskümmend tuhat. Poolakas pani kakskümmend tuhat ja itaallane pani kakskümmend tuhat. Mitu korda. Ainult itaallane on aus. Saadame kõik Bertomeule ja Stokesile.»

Viimaste lausetega viitas Giannakopoulos esmalt mängu teistele kohtunikele Jakub Zamojskile ja Carmelo Paternicole, seejärel aga Euroliiga presidendile Jorge Bertomeule ja kohtuniketöö juhile Richard Stokesile. Panathinaikos väitis omakorda pärast raporti ilmsikstulekut, et midagi sellist pole Giannakopoulos öelnud – tema väitnud vaid, et hoopis Olympiacos on lubanud mõlemale kohtunikule mängu «ära vilistamise» eest 20 000 eurot. Avapoolaja kaotas Panathinaikos seejuures kaheksa punktiga, ent võitis lõpuks 93:80.

Panathinaikose ja Olympiacose duellist põhimõttelisemat mängu Euroopa klubikorvpallist ei leia.
Panathinaikose ja Olympiacose duellist põhimõttelisemat mängu Euroopa klubikorvpallist ei leia. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU / EPA / Scanpix

Kui praegune 30 000 euro suurune trahv ei tundu hirmsuur, siis märksa keerulisema probleemi toob Giannakopoulosele kaela tema varasem käitumine. Nimelt kinnitas Euroliiga, et aktiveerib uue juhtumi valguses kreeklasele mullu oktoobris määratud tingimisi karistused.

Need puudutasid Giannakopoulose väljaütlemisi mullu aprillis, kui ta süüdistas esmalt jälle kohtunikke mängu ärategemises ja sai selle eest keelu Panathinaikose koduhalli siseneda. Loomulikult rikkus Giannakopoulos keeldu ja sai seepeale 60 000 euro suuruse trahvi. Mees ei jätnud jonni ja vastas pika tiraadiga sellest, kuidas mänge vilistatakse Olympiacose ja Fenerbahce kasuks.

Esimene väljaütlemine tõi talle 160 000 euro, teine juba 250 000 euro suuruse trahvi. Need karistused määrati toona siiski tingimisi, samuti muudeti tingimisi karistuseks tema keeld mängude ajal koduhallis viibida. Kui aga Euroliiga asub nüüd trahve kreeklaselt tõesti välja nõudma, tuleb tal korraga maksta tervelt 440 000 eurot.

Pealekauba vihastas Olympiacos Giannakopoulose väljaütlemiste peale niivõrd, et otsustas oma au kaitsmiseks vihavaenlaste presidendi kohtusse anda. Ka Euroliiga jätkab distsiplinaarmenetlust, mis puudutab pärast Kreeka klubide omavahelise mängu lõppu meedias antud kommentaare, nii et sealtki võib Giannakopoulosele trahvisummasid lisanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles