Poolakad lendasid kodupubliku rõõmuks Wislas kõige kaugemale, Norra võeti maha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamil Stoch aitas Poola meeskonnal kodumäel võita.
Kamil Stoch aitas Poola meeskonnal kodumäel võita. Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Feichter / imago/Eibner Europa / Scanpix

Suusahüpete MK-sarja avaetapil Poolas Wislas jäi esikoht publiku rõõmuks koju. Poola nelikusse kuulunud Piotr Zyla, Jakub Wolny, Dawid Kubacki ja Kamil Stoch jätsid selja taha nii sakslased kui ka austerlased.

Avavoorus väga ühtlaselt hüpanud poolakate võidu vormistasid lõplikult Zyla ja Stoch, kes lendasid teises voorus vastavalt 130,5 ja 129 meetri jooneni. Nii koguti kaheksa hüppega lõpuks 1026,6 punkti ning edestati Saksamaad (Karl Geiger, Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Richard Freitag) 11,1 ja Austriat (Michael Hayböck, Clemens Aigner, Daniel Huber, Stefan Kraft) juba 54,6 punktiga.

Kui kaks esimest meeskonda olid omaette klassist, siis samavõrd oli Austria üle teistest konkurentidest. Neljanda koha saanud Jaapani nelik jäi poodiumist tervelt 55,5 punkti kaugusele. Veel kehvemini käis aastaid kõvade hüpperiikidena tuntud Soome ja Norra käsi, kes jäid koos Kasahstaniga kaheksa parema seast ehk teisest voorust välja. Tõsi, norralaste puhul oli põhjuseks Robert Johanssoni diskvalifitseerimine nõuetele mittevastava hüppekombinesooni tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles