Galerii: liidrita jäänud Eesti naiskond sai kodus Valgevenelt ülisuure kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naiste korvpallikoondis kohtus 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängus Valgevenega ja sai käesoleva aasta viimases kodumängus suure 63:113 kaotuse.

Juba avaveerand kaotati 15:33 ja ehkki teine veerand kulges tasavägisemalt, mindi poolajapausile 20-punktilises kaotusseisus. Valgevene otsustas mängu saatuse lõplikult kolmandal veerandajal, mis võideti koguni 24:9. Teisel poolajal viskaski Eesti naiskond lõpuks vaid 22 punkti.

Annika Köster tõi 17 punkti ja võttis 10 lauapalli, Mailis Pokk lisas 16 punkti ning Rosemary Rits 10 punkti. Vastaste parim oli 25 punkti ja 10 lauapalliga Viktoria Hasper, silmapaistvalt tegutses ka kolmikduubli teinud Anastasija Vermajenka, kelle arvele kanti 19 punkti, 10 lauapalli ja 11 korvisöötu. Alexandria Bentley viskas 18, Maria Papova 17 ja Katsiarina Snõtsina 16 punkti.

Päev enne ettevalmistusperioodi algust tabas naiskonda tagasilöök, kui koondise pikaaegne liider Merike Anderson vigastas koduklubi Castors Braines'i 107:51 võidumängus Deerlijki üle jalga. Koos Türgi, Poola ja Valgevenega tugevasse B-alagruppi kuuluv Eesti on nüüd kõik viis kohtumist lõpetanud kaotusega. Valgevene asub nelja võidu ja ühe kaotusega Türgi järel teisel positsioonil, olles kaotanud vaid türklannadele.

Viimase kohtumise valiksarja peab Eesti 21. novembril võõrsil Poola naiskonnaga, kellele jäädi koduväljakul alla 68:87.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles