Kuuekordne tšempion: maailma, ent mitte Prantsusmaa parim

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson võis teist aastat järjest rõkata, sest Sebastien Ogier (paremal) ja Julien Ingrassia on taas maailmameistrid.
Malcolm Wilson võis teist aastat järjest rõkata, sest Sebastien Ogier (paremal) ja Julien Ingrassia on taas maailmameistrid. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Kuuenda maailmameistritiitli, neist teise M-Sportis võitnud Sebastien Ogier tegutses terve rallinädalavahetuse ettearvatult targalt ning kaalutletult. Viimasel päeval suisa «oma vanaema moodi» sõitnud prantslane sai Thirry Neuville’i ja Ott Tänaku katkestamisest teada kahe katse vahel ega osanudki algul nõnda sülle kukkunud tiitlile reageerida. «Olin tõesti šokis. Sain tiitlivõidust teada tekstisõnumiga kahe katse vahel,» rääkis Ogier.

Kuues järjestikune tiitel on kõva sõna, ent prantslane ise tunnistas, et tänavu oli tegu väga raske katsumusega. Mehhiko rallil võeti ära tema punktikatse võit, Sardiinia rallil trahviti teda ja Julien Ingrassiat ajakaardi unustamise tõttu 5000 euro suuruse rahatrahviga ning punktide tingimisi äravõtmisega. Tuleb meeles pidada, et teinuks Ogier-Ingrassia veel mingisuguse eksimuse, kaotanuks nad FIA reeglite järgi 22 punkti. Lisaks veel Türgi rallil kogetud draama – purunenud õõtshoob, ajatrahv, väljasõit – ning Ogier võinuks suu tiitlist puhtaks pühkida. Ent järjepidevus ja soov M-Sportiga korralikult hüvasti jätta sundis teda pingutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles