Postimees TV: LeBron sopsas 51 silma ja surus endise koduklubi põlvili

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Los Angeles Lakersil ei tekkinud möödunud ööl korvpalliliigas NBA suuremaid raskusi Miami Heati alistamisega. 113:97 võidumängus tõi LeBron James oma endise koduklubi vastu 51 punkti.

Jamesi 51 silma kergitavad ta NBAs eksklusiivsesse klubisse – temast sai viies mees liiga ajaloos, kes suutnud ühes mängus 50 punkti visata vähemalt kolme meeskonna eest – lisaks Lakersile ja Heatile kuulub nimekirja mõistagi Cleveland Cavaliersi klubi. Varem olid sama suutnud Jamal Crawford, Wilt Chamberlain, Moses Malone ja Bernard King. Kokku on Jamesil nüüd kirjas tosin 50-punktilist mängu (NBA ajaloo kuues koht, möödus Allen Iversonist) ja neist suisa 11 võõrsilmängudes.

Kui ööl vastu pühapäeva oli olnud Jamesil kasin viskepäev – kaotuses Orlango Magicu vastu tõi ta vaid 22 silma, siis Heati vastu sai ta juba avapoolajal kätte 19 punkti. Väljakult tabas ta juba tosina minutiga kaheksa korvi – sama palju kui kogu kohtumises Magicuga. Muust statistikast sai ta matsi peale kirja kaheksa lauapalli, kolm resultatiivset söötu, kaks vaheltlõiget ja ühe kulbi.

Teistes mängudes pakkusid korraliku korvikontserdi eelmainitud Magic, kellele oli külla sõitnud New York Knicks. Nikola Vucevici vedamisel teenis kodumeeskond 131:117 võidu.

Hooaja kuuenda kaotuse sai kirja Golden State Warriors, kes vandus võõrsil 92:104 alla San Antonio Spursile. Kevin Durant tõi üleplatsimehena 26 punkti, lisas 10 lauapalli ja kuus resultatiivset söötu.

«See on päris NBA,» kommenteeris oma meeskonna juba kuuendat kaotust 18 mängust Warriorsi peatreener Steve Kerr. «Me pole viimased paar aastat päris NBAs mänginud. Oleme olnud mingis unelmas. Nüüd oleme silmitsi tõeliste vastasseisudega.»

NBA tulemused:

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies 87:100

Miami Heat – Los Angeles Lakers 97:113

Orlando Magic – New York Knicks 131:117

Washington Wizards – Portland Trail Blazers 119:109

San Antonio Spurs 104:92

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles