Sakslanna võigas avarii pani FIA tööle

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuseks F3 maailmameistriks krooniti nagu mullugi Dan Ticktum ja seitsme parema seas lõpetas ka kaks eestlast. Macau GP järel ei rääkinud keegi aga tulemusest vaid 17-aastase Sophia Floerschi hirmsast õnnetusest.

Floersch sõitis tänavaringrajal 275-kilomeetrise tunnikiirusega otsa jaapanlasele Sho Tsuboile, tõusis avarii tulemusel vormeliga lendu, kerkis üle turvabarjääride ja tabas rada palistanud metallkonteinerit. Uskumatul kombel oli sakslanna õnnetuse tulemusel teadvusel, aga ta viidi selgroomõraga haiglasse, kus teda ootab operatsioon.

Juhtunu ei ole märkamata jäänud ka mootorispordi kõige kõrgemal tasemel ja omapoolse kommentaari jagas Maailma Autoliidu FIA president Jean Todt, kirjutab Independent. «Pärast Macaus juhtunud tõsist intsidenti mobiliseeriti FIA, et aidata osalenuid ja analüüsida juhtunut,» sõnas prantslane. «Jälgime olukorda ja teeme vajalikud järeldused.»

Macau tänavaringrajal toimuvad võistlused on tuntud oma erakordse ohtlikkuse poolest – viimane hukkunu oli Daniel Hegarty möödunud aastal. Tema kuulus aga erakordsesse riskirühma – britt oli kaheksas Macaus hukkunud mootorrattur. Autosportlaste surmaga lõppenud õnnetused on harvemad – viimati juhtus see aastal 2012, kui kereautol kihutanud Philipp Yau Hong Kongist tegi suurel kiirusel avarii ja tema Chevrolet Cruze lahvates leekidesse.

Aastal 2000 leidis aset sarnane õnnetus Floerschiga, kui rajalt paiskunud masina all hukkus pealtvaataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles