Postimees Austraalias. Ott Tänak: mis sel aastal ei läinud õnneks, peab minema järgmisel

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja ja Ott Tänak koos kaasadega auhinnagalal.
Martin Järveoja ja Ott Tänak koos kaasadega auhinnagalal. Foto: Twitter / Ott Tänak

Autoralli MM-hooajale tõmmatakse joon alla Sydneys toimuva piduliku auhinnagalaga. Esimene Ott Tänakule tulnud trofee oli aasta kiireima sõitja auhind – hooaja jooksul saadud 70 katsevõidu eest.

«Nagu Thierry äsja ütles, siis see pole auhind, mida me soovinuks,» nentis Tänak tänukõnes, et ta oleks mõistagi ihanud MM-tiitlit. «Aga hooaeg on olnud siiski suurepärane.»

Eestlase esimesed tänusõnad läksid võistkondliku MM-tiitli teeninud Toyota tiimile või nagu Tänak ütles, ühele suurele perele. «Esmalt soovin ma tänada kõiki Tommi meeskonna liikmeid. Meil oli koos suurepärane hooaeg ja mul oli kasutada täispakett – kõik, mida vajasin. Kahjuks ei saanud me sellega (sõitjate meistritiitli võitmisega - toim) sel aastal hakkama, aga see tähendab, et peame seda tegema järgmisel aastal ja loodetavasti veel palju aastaid tulevikus otsagi.

Naudime üheskoos seda õhtut ja tähistame head aastat,» soovis individuaalses arvestuses WRC-sarja kolmandana lõpetanud Tänak.

Õhtu teine auhind tuli Tänakule hooaja kõige imelisema hetke eest - see teeniti koos Martin Järveojaga Soomes, Saksamaal ja Türgis võetud järjestikkude võitudega.

Ott Tänak auhinda vastu võtmas
Ott Tänak auhinda vastu võtmas Foto: Merili Luuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles